Dancu: Excesele politice s-au intors impotriva lui Geoana ca un bumerang

Luni, 07 Decembrie 2009, ora 16:14
6523 citiri
Dancu: Excesele politice s-au intors impotriva lui Geoana ca un bumerang
Foto: Arhiva

Sociologul Vasile Dancu spune ca excesele facute de echipa de campanie a lui Mircea Geoana, pe langa cele ale prezidentiabilului, s-au intors ca un bumerang impotriva sa si au condus la esecul inregistrat in turul doi al alegerilor.

"Greselile facute de Mircea Geoana si excesele de gesturi politice facute de echipa de campanie a acestuia au facilitat, pana la urma, un fel de revolutie la urne. Semnarea pactului de la Timisoara a fost un astfel de gest politic, in exces. Toate aceste greseli si gesturi politice au condus la un fel de revolutie la urne, o reactie contrara indreptata asupra aliantei care l-a sprijinit pe Mircea Geoana, o alianta perceputa a tine de institutiile statului, institutii lipsite de orice credibilitate", a explicat Dancu pentru inpolitics.

Acesta spune ca populatia s-a coalizat cu Traian Basescu, la fel ca la referendumul pentru suspendarea presedintelui. "Eu am o experienta personala care a deteriorat relatiile mele cu conducerea PSD in momentul episodului "322". La referendumul pentru suspendarea presedintelui am spus clar, public, ca scorul va fi de 75 la 25 pentru presedinte deoarece, pentru electorat, se lupta un om cu niste institutii care nu se bucura de incredere. Atunci, in PSD, a inceput trimiterea mea catre margine de niste oameni care au considerat ca este mai greu sa imi dea dreptate decat sa ma marginalizeze", a mai spus Vasile Dancu.

Sociologul anticipeaza ca in cazul in care rezultatele BEC se valideaza si Traian Basescu castiga un nou mandat, este putin probabil ca alianta PSD-PNL sa reziste in continuare.

"Trebuie sa recunoastem, alianta PSD-PNL-UDMR a fost o alianta de conjunctura. Daca aceasta va rezista sau nu, tine de abilitatea lui Traian Basescu si PD-L, de modul de gestionare a puterii. De regula, la infrangere, aliantele nu dureaza. Contextul presupune alte necesitati politice acum. Clasa politica si noua putere trebuie sa raspunda la criza. Dupa ce s-a terminat razboiul, trebuie organizata pacea. Sunt curios cat de responsabili vor fi politicienii in acest contest", a explicat Vasile Dancu.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#alegeri 2009, #Geoana alegeri 2009, #Vasile Dancu Geoana alegeri, #rezultate alegeri 2009 , #Mircea Geoana
Comentarii
Poza AlmanahePeNaLe
AlmanahePeNaLe
rank 3
Nimic mai adevarat. Iar daca ii vine ideea sa ceara repetarea alegerilor, tot ca un bumerang va venit si votul de 75% pro Basescu al romanilor.
Poza Berceanu_Umbrarescu_Basescu
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1