Dancu isi indeamna colegii din PSD sa ia atitudine impotriva lui Vanghelie

Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 17:51
1938 citiri
Dancu isi indeamna colegii din PSD sa ia atitudine impotriva lui Vanghelie
Foto: Romania Libera

Sociologul Vasile Dancu, unul din social-democratii din "Grupul de la Cluj", spune ca in acest moment Mircea Geoana este cotat cu cele mai mari sanse de a intra in turul doi la prezidentiale alaturi de Traian Basescu si le cere colegilor din PSD sa aiba curajul sa se delimiteze de gruparea Vanghelie din partid.

"Mircea Geoana este deocamdata candidatul care intra in turul al doilea cu Traian Basescu. Se bazeaza inca pe partidul care are cea mai mare retea de militanti si sustinatori (...) Depinde de curajul lui de a iesi din stereotipiile de pana acum.

Daca de trei ani faci acelasi lucru, nu te poti astepta la efecte diferite in campanie, ceva trebuie schimbat major si el stie ce trebuie. (...)Totul se joaca, chiar daca nu prea exista hazard in campanie si nici cadouri de la Dumnezeu.

In campanie nu se pot face minuni, credibilitatea nu se castiga in patru saptamani, atacul la adversarul principal nu este foarte credibil in perioada electorala, in campanie te urmaresc fantomele trecutului tau politic", a declarat Dancu intr-un interviu acordat pentru "Revista 22" si publicat si pe blog.

Dancu spune ca nu vrea sa faca precum ceilalti colegi de breasla, "care inventeaza scenarii sigure de castig sau pierdere, in functie de echipa pentru care lucreaza. (...) Opinia publica nu este formata chiar din gugustiuci, cu toate ca tot mai multi oameni isi vand voturile pe mici, bere sau pungi cu zahar si ulei".

Daca Mitrea vorbea mai devreme, poate ne ajutam reciproc

Intrebat ce crede despre afirmatia lui Miron Mitrea potrivit careia Geoana ar fi prizonierul grupului Vanghelie-Hrebenciuc, Vasile Dancu spune ca "Miron Mitrea stie mai bine decat mine ce se intampla in undergroundul partidului si are si curajul sa o spuna".

"Il respect pentru asta, desi, daca o facea mai devreme, poate ne puteam ajuta reciproc. Dar nu sunt de acord cu ideea de prizonier, face parte cumva din stereotipul 'sfetnicilor tradatori' si imi da senzatia ca il absolva pe Mircea Geoana de responsabilitate.

Cred ca noi, romanii, avem un talent al tanguirii, al doinitului, al cantecului de jale si al 'bocitului'. Bietul lider, este inconjurat doar de naparci care ii ascund realitatea! Sa judecam corect: cine i-a adus pe acesti oameni in jurul lui? Liderul celui mai mare partid din Romania are puterea de a alege cu cine se inconjoara", afirma Dancu in interviul citat.

Se plang ca babele pe la colturi in loc sa spuna ca le e rusine cu un agramat

Acesta isi mustra colegii din PSD ca nu iau atitudine impotriva derapajelor lui Marian Vanghelie.

"De ce nu ies public sa spuna ca le este rusine ca in numele lor sa vorbeasca cineva care este agramat sau ca partidul este folosit pentru interesele unui grup restrans? Sunt sute de oameni in Consiliul National, nimeni nu spune ceva in sedintele formale, toti vorbesc ca babele, se plang pe la colturi. Sunt personalitati nationale, ministri, oameni cunoscuti intre cei 30-40 de conducatori de la varf, ei ce fac acolo? De ce nu se aduna sa faca curatenie, sa-i elimine pe cei care ii fac de ras?", se intreaba Dancu.

"Sa dam vina pe Hrebenciuc sau Vanghelie pentru ceea ce se intampla rau este deja o lasitate si mai mare. Cat timp nimeni nu spune nimic deschis impotriva acestor oameni, cat timp atatia oameni se inghesuie sa le pupe mana, ei sunt lideri ca si toti ceilalti. Vinovatia este colectiva si nici liderul nu are vreo circumstanta atenuanta", mai acuza acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vasile Dancu Vanghelie, #Mitrea atac Vanghelie, #alegeri prezidentiale 2009, #Geoana turul doi , #Mircea Geoana