Editorial: Dati-i un guvern!

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 07:53
4579 citiri
Editorial: Dati-i un guvern!

Mircea Geoana se straduieste sa amane cat mai mult momentul cand va trebui sa demisioneze din fruntea PSD pentru pierderea alegerilor si este decis sa moara cu dreptatea in brate.

E de inteles dorinta de-a ramane liderul celui mai mare partid din Romania, care i-a altoit pe slabiciuni sentimentul puterii si i-a pus la picioare o desfasurare de forte impresionanta. Careia i-a dat cu piciorul, deoarece n-a rezistat invitatiei lui SO Vantu.

E de inteles si frustrarea teribila. A fost convins ca isi va pune amprenta pe urmatorii cinci ani ai destinului tarii sale, ca nimic nu mai poate darama realitatea construita cu atata truda, iar acum este nevoit sa-si imagineze, seara, la culcare, zambetul victorios al lui Traian Basescu.

E bine sa-ti doresti sa mori cu dreptatea in brate, daca altfel nu-i chip. Lupta este esenta transformarii, a progresului, este cheia dezvoltarii omenirii. Desigur, e mai sanatos sa nu fii nevoit, insa organizarea unor alegeri este rezultatul unor conventii.

Daca suprapunem intelepciunea populara, potrivit careia hotul neprins e hot cinstit, concluzia e ca Mircea Geoana trebuie sa admita ca este victima unui sistem viciat de dorinta politicienilor de-a se simti la adapost. Ca gura pacatosului Ponta adevarat a grait: masinaria PSD a functionat mai prost.

Frustrarea se va dovedi si mai adanca daca, peste cateva luni, va descoperi ca a castigat alegerile. Ce intentioneaza insa domnul Geoana sa faca pana atunci? Dupa cum a anuntat, sa taraie Romania intr-un proces la CEDO. E mai importanta victoria democratiei decat instalarea unui guvern.

Presedintele PSD este convins ca renumararea tuturor voturilor va arata ca pedelistii i-au scos la urne si pe cei morti la canal, in timp ce social-democratii au mers in birourile sectiilor cu crucea intr-o mana si Constitutia in cealalta, lasandu-se adormiti de oastea fara de obraz a lui Traian Basescu.

Romania, insa, trebuie sa iasa din criza. Nu numai bazandu-se pe refacerea economiilor din vestul continentului, care vor avea nevoie de piata. Ci mai ales pe infuzia de capital, ca o veni el de la investitori straini sau de la Comisia Europeana si FMI.

Trebuie insa sa le aratam celor pregatiti sa marce banul ce nu suntem batuti in cap. Ca putem instala un guvern apt sa duca la capat reforma cheltuirii banului public, a institutiilor statului, ca angajamentele privind lupta impotriva coruptiei si controlul utilizarii fondurilor comunitare nu sunt povesti.

Ne aflam la o rascruce in care putem sa ne jucam de-a democratia sau sa ne adunam mintile. Jocurile sunt facute, iar PSD trebuie sa mearga mai departe. Sa-i dea lui Traian Basescu guvernul pe care si-l doreste, sa vedem ce face cu el - va fi demonstratia cea mai buna a capacitatii sau nu de a administra dezastrul spre a-i atenua efectele - si sa se pregateasca pentru alegerile viitoare. Altfel, nebunia va mai dura.

In definitiv, daca va reusi sa obtina dovada faptului ca Traian Basescu a pierdut, larga majoritate il poate suspenda din nou. Iar atunci, poporul nu-l va mai ierta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Guvern Basescu PSD, #Geoana contestatie CEDO , #Mircea Geoana