Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Efectele nebanuite ale imblanzirii crizei

Marti, 12 Mai 2009, ora 12:40
4112 citiri
Efectele nebanuite ale imblanzirii crizei
Foto: Cotidianul

Vasile Blaga a glumit, ca doar are simtul umorului, atunci cand i-a sugerat lui Mircea Geoana sa iasa de la guvernare daca nu-i convine parteneriatul, ne-a explicat bine dispus liderul de facto al PSD, Marian Vanghelie.

"Tensiunile din week-end au fost doar in mass-media si au starnit deliciul celor prezenti la sedinta Coalitiei", a adaugat cu gura pana la urechi vicepremierul Dan Nica.

"Daca vreti sa va spunem ca ne-am certat, va spunem si asta, dar nu-i adevarat", a spus si Victor Ponta, pentru ca in final, pana si Mircea Geoana sa-si aminteasca obligatiile PSD fata de stabilitatea guvernarii.

Declaratiile relaxate si mai mult decat impaciuitoare ale social democratilor sunt dintr-un film cu totul diferit de cel care a rulat in week-end pe ecranele televizoarelor, cand, pentru prima data dupa alegeri, un membru al cabinetului, ministrul pentru IMM-uri, Constantin Nita, a criticat politica Guvernului, mai precis introducera impozitului forfetar, culmea, o idee cuprinsa in programul PSD.

Reactia din tabara PD-L a fost dura si nu numai din partea lui Vasile Blaga. Si Radu Berceanu anunta duminica seara ca a doua zi ar urma o sedinta furtunoasa a Coalitiei, dupa care ne putem astepta la decizii radicale.

A doua zi insa, cum spuneam, am intrat in filmul PSD, unul in care ministrii celor doua partide se distreaza impreuna si cad in admiratia felului in care au dus presa de nas. Ziaristii, aruncati in derizoriu, par a nu mai intelege nimic.

Acelasi scenariu, alte conditii

Inseamna ca au memoria cam scurta pentru ca scenariul nu e chiar nou. Si in perioada guvernarii PNL+PD, duminica era ziua declaratiilor acide, cand, in general, ieseau la rampa Ludovic Orban, Puiu Hasotti, Ioan Oltean si Radu Berceanu, pentru ca luni totul sa fie intre ei in buna ordine si pace.

Veti spune ca pana la urma aceasta succesiune de pumni si imbratisari s-a sfarsit prost. E drept, dar pe vremea aceea Traian Basescu nu tinea la stabilitatea Guvernului si nici nu exista contextul crizei.

Nimeni nu vrea sa plece de la guvernare

De fapt, se pare ca Vasile Blaga nu a glumit deloc si chiar le-a aratat usa social democratilor. "Daca am spus sambata si duminica un lucru, acelasi lucru l-am spus si astazi (n.r. luni). Dansii ar trebui sa se gandeasca bine la glumele pe care le fac si noi sigur nu le consideram glume".

Insa Vasile Blaga era sigur ca PSD nici macar nu va pune mana pe clanta.

Daca in perioada de cadere libera a economiei mai exista un pericol al ruperii carutei guvernamentale, acum ca motorul economic pare sa fi repornit, chiar daca turatia e inca mica, cine sa mai plece de la impartirea meritelor?

Dupa marea spaima si socurile ultimelor luni, orice semn de imbunatatire va fi o mare victorie si va aduce multe puncte electorale, la care niciunul dintre partide nu vrea sa renunte in ruptul capului.

Asa se face ca PD-L are acum sa mai taie din libertatea de miscare a unui PSD care se vrea si in opozitie si la guvernare. De altfel, democrat-liberalii nu au fost la fel de euforici dupa sedinta de luni a Coalitiei. Ba chiar Theodor Stolojan a anuntat ca acolo s-ar fi decis ca orice ministru are de ales intre solidaritatea guvernamentala si demisie.

Mai mult, potrivit lui Teodor Stolojan, "dl. Geoana a fost foarte cooperant si a spus acelasi lucru in sensul celor discutate".

Iata ca inceputul de redresare economica nu este neaparat o veste buna pentru strategia electorala a lui Mircea Geoana.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Coalitie certuri, #tensiune PDL PSD, #ministri remaniere, #glume Blaga , #Mircea Geoana
Comentarii
A
AGAMITA MIRCEA DANDANACHE CATINDAT DE DABULENI
rank 1
Daca nu ar fi in Romania , ar fi mult mai amuzant decat orice ti-ar oferi cea mai grozava comedie