Geoana: Basescu are o capacitate infernala de a dezbina

Luni, 03 August 2009, ora 22:29
1730 citiri
Geoana: Basescu are o capacitate infernala de a dezbina
Foto: Antena3

Presedintele PSD Mircea Geoana considera ca o a forma o echipa cu Traian Basescu este un lucru imposibil din cauza faptului ca seful statului "are o capacitate infernala de a dezbina".

"Este imposibil sa ne adunam cu domnul Basescu. Domnul Basescu are o capacitate infernala de a dezbina. Nu am vazut pe nimeni care poate sa fie atat de respingator la formarea de echipe.

Este foarte dificil pentru domnul Basescu sa creeze echipe, sa creeze consens, din pacate nu reuseste si cei de la PD-L se lasa tarati in aceasta capcana", a declarat, luni seara, Mircea Geoana, la Antena 3.

Liderul social-democrat a mai spus ca desi niciunul dintre ministrii PSD nu a atacat vreun coleg de la PD-L sau pe presedintele Basescu, democrat-liberalii nu au pierdut nicio ocazie sa arunce cu noroi in el.

"Nu a fost niciun ministru PSD care sa vorbeasca urat de Basescu, in timp ce ministrii PD-L l-au atacat pe Geoana intr-o voiosie", a spus presedintele Senatului, precizand, insa, ca nici nu se poate astepta nimeni ca social-democratii sa stea cu mainile in san in timp ce "unii si altii sau unele si altele se joaca cu bugetele".

"Udrea e mai abila decat Ridzi"

Intrebat ce are de comentat la atacul Elenei Udrea de luni cu privire la varsta sa, Geoana a spus razand: "E mai abila decat Ridzi".

Cat despre ce s-a discutat in sedinta Coalitiei cu privire la cazul ministrul Turismului, liderul PSD a spus ca au cazut de acord ca, in cazul in care se sesizeaza probleme la unul dintre ministere, problema sa se discute mai intai in interiorul Coalitiei.

Intrebat daca e dispus sa puna in pericol guvernarea pentru cazul Udrea, Geoana a raspuns transant: "Le-am dat mandat sa descopere lucrurile care nu sunt in regula. Eu nu inteleg de cand doamna Udrea este mai importanta decat stabilitatea Romaniei. Este un ministru al Turismului, punct. Daca a gresit, sa plece acasa", a spus Geoana.

El a precizat ca Udrea are, in principiu, aceeasi problema ca si Monica Iacob Ridzi: au cumparat publicitate pe bani publici.

"Doamnei Ridzi i s-a tras de la faptul ca a vrut sa ii faca campanie fiicei presedintelui pe bani publici. Si doamna Udrea este in aceeasi situatie, se foloseste de banul public pentru a-si face reclama siesi si sefului ei", a comentat Geoana.

Oprescu - candidatul PSD+PNL: O gluma buna

Cat despre scenariul in care atat el, cat si contracandidatul de la PNL Crin Antonescu ar renunta la candidatura si cele doua partide l-ar propulsa in cursa independentul Sorin Oprescu, Geoana a spus ca este o gluma buna.

"Cand se va decide domnul Oprescu o sa comentam pana atunci nu am ce comenta. Iar asta ca se retrag Antonescu si Geaoana si vine un candidat din cer este o gluma buna", a comentat, razand, liderul PSD.

Daca renunt la politica vreau sa fac televiziune sau sa fiu profesor

Intrebat ce ar face daca ar trebui sa renunte la politica, Geoana a declarat ca i-ar placea o cariera in televiziune sau una ca profesor.

"Televiziune sau profesor la o facultate din Romania pe care s-o aducem in topul primelor 500 de facultati din lume. Asta mi-ar placea sa fac", a spus Geoana.

El a mai spus ca, pana la acel moment, va face politica si va incerca sa obtina voturile romanilor pentru un mandat prezidential.

Liderul PSD a explicat ca nu se asteapta sa fie "injunghiat pe la spate" in cazul in care nu ar castiga alegerile.

"Politica este un sport de performanta. In clipa in care ai performanta, toata lumea te aplauda, in clipa in care nu ai performanta lumea isi pune inrebari, este normal. Cei drept, ti se dezvolta anumite instincte periferice in politica", a mai spus Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Geoana, #Traian Basescu dezbinare, #Coalitie PSD PDL , #Mircea Geoana