Geoana: Basescu l-ar vota pe Mitrea seful PSD cu doua maini si cu doua picioare

Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 23:42
3347 citiri
Geoana: Basescu l-ar vota pe Mitrea seful PSD cu doua maini si cu doua picioare
Foto: Antena3

Presedintele PSD Mircea Geoana a facut, luni, o scurta trecere in revista a candidaturilor ce se anunta pentru sefia partidului.

Astfel, daca inscrierea lui Cristian Diaconescu in cursa este "legitima si democratica", asa cum ar fi si cea a lui Adrian Nastase, in cazul in care ar decide sa faca acest pas, candidatura lui Miron Mitrea este "parte a unui joc orchestrat de Cotroceni".

De altfel, Geoana spune ca, daca Traian Basescu ar avea posibilitatea sa voteze noul sef al PSD, "l-ar vota pe Mitrea cu doua maini si cu doua picioare".

"Basescu cred ca ar vota cu Mitrea cu doua maini si cu doua piciare si cu tot. Basescu si-ar dori un presedinte (al PSD, n.red.) cumintel, care sa se prefaca (sic!) ca face Opozite, care sa-i manance din palma binisor si care sa ajute la transformarea Republicii Romania in Republica Argentina sub timpul lui Peron.

Si-ar fi dorit ca noi sa amanam decizia unui Congres pentru ca, uite ce se intampla astazi: in timp ce cetatenii acestei tari sunt intr-o faza de ingrijorare fara precedent fata de locurile de munca, fata de ce se intampla, toata atentia mass-mediei e indreptata catre PSD", a spus Mircea Geoana, la Antena3.

De cand sunt liderul PSD am avut mai multe tensiuni in partid

Prezentandu-si cateva dintre calitatile de lider al celei mai mari formatiuni politice din Romania, Geoana a explicat ca, desi de cand este el presedinte au fost tot mai multe tensiuni in PSD, nu i-a "trimis acasa" pe cei care i s-au impotrivit.

Totodata, el a spus ca nici nu s-a delimitat de cei care au fost tintele presedintelui Traian Basescu in campania electorala pentru prezidentiale.

"De cand sunt liderul partidului am avut mai multe tensiuni in PSD si as fi putut sa zic 'bai baieti, stiti ce? Care sunteti cu mine mergem inainte, care nu, plecati acasa'. Au fost si oameni care au fost tinte in campanie si oamenii din staff-ul de campanie mi-au spus ca ar fi mai bine sa delimitam partidul de aceste persone.

Dar nu am vrut, si stiti ce? Eu regret ca n-am iesit sa-i apar mai abitir pe ai mei, de la Iliescu, la Nastase, la Hrebenciuc, la Vanghelie, pentru ca un lider trebuie sa-si apere oamenii. Eu nu cred in intrarea in capcana demonizarii unui partid si de a arata cu degetul in stanga si in dreapta", a mai spus Geoana.

Daca taiam trei capete scurt, deveneam liderul pe care toti il asteptau

Geoana a explicat si de ce nu si-a dat demisia imediat ce s-a anuntat rezultatul oficial al alegerilor prezidentiale. El a spus ca, desi acesta a fost primul sau instinct, s-a gandit ca nu poate sa ceara verdictul Curtii Constitutionale in cazul fraudarii alegerilor si sa isi dea demisia de la conducerea PSD in acelasi timp pentru ca ar fi fost o contradictie.

"Prima tentatie a fost ca in seara in care am aflat alt rezultat sa spun 'gata fratilor, asta a fost'. Dar nu puteam, era in contradictoriu cu ceea ce sustineam si sustinem cu totii: ca s-au fraudat alegerile", a spus liderul PSD.

El crede ca, pentru a-si "salva pielea", ar fi putut si sa dea vina pe organizatiile judetene pentru esecul de la prezidentiale si ca, daca ar fi "taiat scurt vreo trei capete", lumea ar fi spus ca, in sfarsit, "Geoana a devenit liderul pe care il asteptam cu totii".

"Eu aveam o formula mult mai simpla de a scapa de acest tir infernal care s-a pornit asupra mea. Cel mai simplu era sa dau vina pe organizatiile care au pierdut: 'Asta e, eu am castigat in tara, voi nu v-ati facut treaba'. Insa era nebarbatesc din partea unui lider de partid.

Daca veneam si taiam vreo trei capete scurt, asa cum se face in multe alte partide, ar fi fost o treaba discretionara din partea mea. Daca ar fi fost sa-mi apar pielea mea, ar fi fost 'stiti ce, gata, in ordinea rezultatelor, cei care nu au iesit bine, valea!". Si ar fi spus toti 'uite, in sfarsit, Geoana a devenit liderul pe care il asteptam de multa vreme'. Pana la urma eu sunt presedintele acestui partid si am o obligatie fata de mersul acestui partid si mai putin fata de persoana mea, desi, bineinteles, ma intereseaza persoana mea", a mai spus liderul social-democrat.

Suparat degeaba

Intrebat de ce nu a fost prezent la dezbaterea de la sfarsitul saptamanii trecute de la Institutul Ovidiu Sincai, Geoana a spus ca a crezut ca nu a fost invitat, lucru ce l-a suparat foarte tare.

"Am fost chiar suparat, am avut senzatia ca nu am fost invitat la Institutul Sincai, ceea ce nu a fost adevarat. S-a dovedit ca primisem o invitatie... Altfel, n-as fi lipsit pentru nimic in lume", a lamurit Geoana.

Cat despre recreerea de la Poiana Brasov, Geoana a spus ca este normal si chiar o traditie ca atunci cand partidul trece prin momente mai delicate, sa se relaxeze.

"Intotdeauna cand am avut momente mai delicate in viata partidului am simtit nevoia sa ne intalnim intr-o maniera mai relaxata sa discutam", a spus Geoana.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Mircea Geoana presedinte PSD, #Basescu presedinte PSD Mitrea, #demisie Geoana , #Mircea Geoana