Geoana: Basescu nu trebuie lasat sa tipe de unul singur, in cutiuta lui

Miercuri, 07 Mai 2008, ora 22:48
2539 citiri
Geoana: Basescu nu trebuie lasat sa tipe de unul singur, in cutiuta lui

Dupa ce a fost acuzat in cadrul unei emisiuni difuzate de Antena 3 ca doarme si nu da replica acuzelor presedintelui, liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat, miercuri, ca Traian Basescu "nu trebuie pus in cutiuta lui, lasat acolo sa tipe de unul singur si sa-l intrebam 'Domnule presedinte Basescu, ce ati facut din promisiunile din 2004, ca o sa sa traiasca bine in Romania, ca o sa lupte anticoruptie, ca o sa faca x kilometri de autostrada?'".

"Eu l-as intreba daca in politica duci batalia unde il intereseaza pe cetatean sau unde vrea Traian Basescu. Vrea sa creeze chestiunea cu cei 322 de acum doi ani de zile. O strategie. Este singura lui sansa pentru ca altfel nu poate demonstra nimic in aproape patru ani de mandat de presedinte al Romaniei", a criticat Geoana discursul de marti al sefului statului.

Intrebat de ce doarme si nu ii raspunde lui Basescu, Geoana a spus ca este foarte treaz si foarte lucid, adaugand ca a reactionat.

"Am reactionat si eu. Domnul Iliescu a reactionat si el, evident. Replica domnului Iliescu a fost cea mai des citata pentru ca a fost si vizat in mod direct", a explicat Geoana, adaugand ca replica lui Ion Iliescu l-a pus la punct pe Traian Basescu.

"Intrebarea este daca noi cadem iar in campania evidenta, atat de stravezie, pe care o intinde inca o data Traian Basescu oponentilor sai politici, inclusiv si in principal PSD-ului. Intrebarea este daca noi cadem in jocul asta, care e clar ca-l avantajeaza", mai spune liderul PSD.

"Nu ma intereseaza ce spune despre modificarea Constitutiei, este nesincer si nu e acesta momentul. Nu ma intereseaza nimiv despre ce a fost cu PSD si PNL pentru ca PD si PNL au condus aceasta tara", a adaugat Mircea Geoana.

Geoana a spus ca mai degraba s-ar "intoarce la castravete, spunand inca o data ca s-au scumpit preturile, ca s-a scumpit uleiul, ca s-a scumpit intretinerea, ca s-au scumpit toate si promisiunile domnului Traian Basescu si ale aliantei pe care a patronat-o si a adus-o la putere in pofida votului poporului au produs o deterioare a nivelului de trai".

Mesajul presedintelui Romaniei nu mai intereseaza

"Nici presedintele nu face bine, dincolo de faptul ca clar vrea sa intre in campanie alaturi de cei pe care ii sprijina si ii protejeaza. Sa nu-mi spuna mie ca ai lui sunt toti frumusei si curatei", il acuza Geoana pe presedintele Romaniei.

Uitati-va la raiting-ul unui talk-show cand aparea presedintele Romaniei sau primul ministru al Romaniei, in urma cu doi-trei ani de zile. Lumea se uita, astepta un mesaj, o polemica, ceva. Uitati-va acum la raiting-urile care sunt absolut plate. La ora asta e clar ca nu mai intereseaza. Mesajul presedintelui Romaniei nu mai intereseaza pe cetateanul din Romania. Inseamna fie ca este gresit mesaju, fie ca personajul sau amandoua", a acuzat liderul PSD.

Campania electorala fara scandal, cheia motivarii romanului sa mearga la vot

Potrivit lui Geoana, cea mai buna metoda de a motiva electoratul sa mearga la vot este "evitand scandalul".

"Observ un anumit refuz, o anumita saturatie a cetateanului obisnuit pentru acest scandal perpetuu pe care l-a traverat Romania in ultimii patru ani de zile, de la preluarea puterii de catre regimul Basescu - Tariceanu", a explicat liderul PSD strategia partidului sau.

In opinia lui Geoana, "e prea mult scandal, e prea mult venin, e prea multa ura si limajul a coborat foarte jos".

"Daca am face o comparatie intre tonul campaniilor precedente si tonul campaniilor de acum, cred ca vom asista la o trivialitate a limbajului politic", a adaugat presedintele social-democrat.

Mai mult, Mircea Geoana si-a exprimat ingrijorarea fata de impactul pe care il poate avea deteriorarea climatului demmocratic din Romania in randul votantilor.

"Aceasta deteriorare a climatului democratic din Romania afecteaza, pana la urma, si participarea la vot. Romanul, la un moment dat, spune 'sunt toti la fel'. Asta e riscul cel mai mare. Sa nu mai poti sa diferentiezi", a explicat presedintele PSD.

In plus, Geoana crede ca romanii incep din nou sa aprecieze serioziattea. "La un moment dat, era apreciat un tip de politician mai fistichiu, mai pontos, mai cu poanta la el, mai glumet. Dupa patru ani, lumea se intreaba: nu cumva glumetii astia sunt o gluma?".

Traian Basescu a declarat, marti, la RRA, ca presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu este un "specialist in lovituri de stat", sustinand ca acesta a negociat cu premierul Calin Popescu Tariceanu atat suspendarea sa din functie cat si eliminarea PD de la guvernare.

"Domnul Tariceanu a negociat cu PSD-ul, in mod deosebit cu Iliescu, doua lucruri - PNL sa voteze suspendarea presedintelui si sa elimine PD de la guvernare si, in schimb, i-a garantat sustinerea pana la sfarsitul mandatului. A fost unul din obiectivele domnului Iliescu, de altfel specialist in lovituri de stat, ce s-a intamplat in Parlament in 19 aprilie anul trecut a fost o lovitura de stat cu aspect democratic", a spus Basescu.

In replica, Ion Iliescu l-a catalogat pe Basescu drept "un om obsedat pur si simplu".

"Ma surprinde aceasta preocupare obsesiva venita din partea sefului statului in ceea ce ma priveste. Eu de vreun an de zile n-am mai comentat nimic pe aceasta tema si nu eu am fost initiatorul actiunii cu suspendarea, dar se vede ca este un om obsedat pur si simplu! Este ingrijorator acest fenomen in ceea ce-l priveste, aceasta obsesie", a declarat Iliescu la Radio Info Pro.

Vizibil enervat de declaratiile acestuia, fostul presedinte al Romaniei a spus ca Basescu are o "obsesesie de-a dreptul maladiva" fata de acest subiect, si l-a asemuit pe actualul presedinte cu fostul dictator Nicolae Ceausescu, care avea o preocupare obsesiva fata de loviturile de stat. "Si stim cum a terminat", a punctat scurt Ion Iliescu.

Actrița de filme pentru adulți, alături de soldați ucraineni care au suferit amputații VIDEO
Actrița de filme pentru adulți, alături de soldați ucraineni care au suferit amputații VIDEO
Iulia Seniuk, alias Josephine Jackson, este o actriță de filme pentru adulți ucraineană care a adunat peste 200 de milioane de vizualizări pe platformele dedicate. Ea a devenit ambasadoare...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Traian Basescu, #campanie, #Mircea Geoana, #cutiuta , #Mircea Geoana