Geoana: Basescu sa inceteze sa se mai joace cu soarta copiilor si studentilor

Vineri, 14 August 2009, ora 20:40
1309 citiri
Geoana: Basescu sa inceteze sa se mai joace cu soarta copiilor si studentilor
Foto: Arhiva

Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat vineri la Cluj, ca presedintele Traian Basescu trebuie sa inceteze sa se mai joace cu soarta studentilor si elevilor si ca acestia nu pot fi facuti prizonierii luptei electorale.

"Nu putem sa luam elevii, studentii, familiile si sistemul de educatie prizonieri luptei electorale. Este atat de transparent si atat de evident scopul strict politic al demersului acesta, incat cred ca nici nu mai merita sa comentam prea mult. Ceea ce este, din acest moment, de astazi, o obligatie legala in Romania, este ca proiectul depus de ministrul in functiune al Educatiei si Cercetarii - intamplator doamna Andronescu, intamplator de la PSD, putea sa fie si altcineva - este textul pe care se poarta dezbaterea publica si pe care se va lua decizia.

Nu cred ca in documente hibride, nu cred in sinteze din texte diferite, cred, in schimb, intr-o dezbatere publica sanatoasa. (...). Pentru a putea sa te duci catre Parlament cu asumarea raspounderii, ai nevoie, obligatoriu de avizul ministrului de resort.

Suntem un stat de drept, nu poate nimeni sa interfereze cu dreptul suveran al ministrului de resort pentru a-si pune semnatura pe textul pe care il considera potrivit pentru viziunea acelui ministru asupra domeniuliu respectiv. Din punctul meu de vedere aceasta fortare este decat o butaforie politica si este un joc de skanderberg politic, care este extrem de transparent, un simplu joc politicianist.

Domnul Boc nu face asta de capul sau, este clar ca este comandat de la Cotroceni, este jocul domnului Basescu si domnul Basescu trebuie sa inceteze sa se joace cu soarta copiilor si studentilor din Romania", a afirmat Geoana, referindu-se la faptul ca PD-L are propriul proiect de Cod al Educatiei, elaborat de Comisia prezidentiala.

Geoana a adaugat ca nu crede in texte hibride si singurul proiect de Cod al Educatiei care trebuie sa intre in dezbatere publica este cel produs de Ministerul Educatiei.

Liderul PSD, care este si candidatul partidului la presedintie, a facut un apel de la Cluj-Napoca "la depolitizarea rapida a acestui subiect.

"Daca vrem sa ne certam in perspectiva alegerilor prezidentiale, putem sa gasim alte teme, dar nu pe spatele copiilor si studentilor din Romania", a spus presedintele PSD.

Geoana a multumit, de fata cu rectorul Universitatii "Babes-Bolyai", Andrei Marga, pentru ajutorul dat de specialistii institutiei de invatamant superior Codului Educatiei si a reafirmat ca singurul for indrituit sa aprobe acest pachet de legi este Parlamentul.

"Cred in schimb in autoritatea profesionala a celor care au contribuit la acest proiect de cod si vreau sa multumesc domnului rector Marga si colectivului de la Babes-Bolyai pentru contributia importanta la acest act normativ important pentru educatie romaneasca.

Mai mult decat atat, cred ca in acest moment exista o obligatia din partea ministerului si a Guvernului sa procedeze neintarziat la un calendar de dezbateri publice care sa permita intr-o perioada rezonabila de timp, prezentarea acestuia ca text asumat de intregul guvern si trimis Parlamentului Romaniei, singurul for indrituit sa ia o decizie conform democratiei noastre si democratiei in orice stat normal pe un text atat de important", a mai spus liderul PSD.

Acesta se afla in cadrul unei vizite la Cluj-Napoca, insotit de ministrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu,ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu si ministrul pentur IMM-uri, Constantin Nita.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Geoana Basescu educatie, #Geoana cod educatie, #Geoana Cod Andronescu , #Mircea Geoana
Comentarii
A
AGAMITĂ MIRCEA DANDANACHE DĂ EURODĂBULENI
rank 1
Geoană este un biet nenorocit chinuit de somnambulism . Norocul lui este că dacă se va trezi vreodată nu va sti ce a făcut . Dacă si-ar aminti, probabil ar avea un soc căruia nu i-ar putea face fată .