Geoana despre Basescu: Cat de disperat sa fii sa inventezi o suspendare?

Marti, 11 Noiembrie 2008, ora 22:45
2226 citiri
Geoana despre Basescu: Cat de disperat sa fii sa inventezi o suspendare?

Presedintele Romaniei Traian Basescu a intrat in panica pentru ca partidul prezidential este in picaj in sondaje si face declaratii care insa, in loc sa ajute cu procente, nu fac decat sa izoleze si mai mult PD-L de clasa politica.

Asta considera Mircea Geoana ca ar fi explicatia scenariului de suspendare pe care seful statului l-a prezentat, luni, opiniei publice.

"De unde pana unde aceste inventii? Cat de disperat poti sa fii sa inventezi asa ceva? Poate cineva sa spuna ca solutia sunt alegerile anticipate?

Sau suspendarea? Asta ii trebuie Romaniei acum? Incertitudine politica? Cred ca unii oameni isi pierd luciditatea, simt ca pierd alegerile si isi pierd orice simt critic", sustine Mircea Geoana.

"A intrat in panica si face declaratii care aduc un mare prejudiciu Romaniei. Basescu sa se lase de declaratii care inflameaza opinia publica, a lovit pe langa tinta electorala. Grava eroare tactica", potrivit liderului PSD.

In loc sa ajute PD-L, presedintele Basescu mai rau ii face, crede Geoana - "a adancit izolarea in care se afla PD-L. A fost un atac nesabuit" -, adaugand ca "se incearca excitarea unui nerv sensibil care s-a folosit la alegerile din 2004", dar care acum, in 2008, nu mai merge.

Geoana mai spune ca PD-L nu este singura victima a afirmatiilor sefului statului, ci si cele aproape 22 de milioane de romani: "oficialii straini ma intreaba cat mai dureaza razboiul din Romania. Spun 'astia din Romania au innebunit. Se paruie in plina criza'".

"Fac apel la presedintele Romaniei sa nu mai creeze false tensiuni intre partide, care creeaza un impact haotic in economie, printre investitori. Face declaratii care aduc un mare prejudiciu Romaniei", a acuzat Geoana.

Seful statului a declarat, luni seara, ca stie ca i se pregateste suspendarea dupa alegerile parlamentare daca nu numeste un premier pe care-l doresc anumiti lideri politici, dar nu va mai accepta o "lovitura de stat".

"Cei care o pregatesc sunt aceeasi echipa: Voiculescu, Hrebenciuc, Geoana, Tariceanu. Stiu acest lucru de doua luni. Daca dupa alegeri nu pun un premier stabilit de ei, presedintele o sa fie suspendat pe motive constitutionale. Cert este, va asigur, ca nu se mai poate, pentru ca nu voi mai tolera o lovitura de stat", a declarat Traian Basescu, la B1Tv.

Stolojan victima. PD jubileaza

Iluzia unui partid prezidential s-a evaporat, spune Geoana, amintind ca, daca acum un an PD-L era cu 15 puncte in fata PSD, acum social-democratii in alianta cu conservatorii vor castiga alegerile, "cel putin asa arata sondajele din teren", iar democrat-liberalii sunt in picaj.

"S-a evaporat iluzia unui partid prezidential - PD-L -, care s-a dovedit un mare fiasco", sutine liderul PSD, precizand ca victima este vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan.

"Adevarata victima este domnul Stolojan. Acolo unde cineva este un oarecare in conducerea partiduliu este cantitate neglijabila. Domnul Stolojan este o victima, iar PD-ul jubileaza", a adaugat Mircea Geoana.

Basescu va ramane in cartea de istorie in functie de decizia de dupa 30 noiembrie

Mircea Geoana si-a exprimat speranta ca seful statului nu se va lasa manat de ambitia sa personala in desemnarea primului ministru si va alege "daca are nimimum de intelepciune si drag de aceasta tara" premierul din partidul majoritar.

In acest caz, presedintele Basescu va avea in PSD un partener, insa in caz contrar va avea un dusman pentru ca "se opune vointei electoratului. Sa se gandeasca de cinci ori", spune Geoana, pentru ca decizia lui poate arunca sau scoate Romania din criza.

Mai mult, Geoana a declarat ca decizia pe care o va lua Traian Basescu pe 30 noiembrie i se pare cea mai dificila din intregul mandat al sefului statului, insa, in functie de aceasta hotarare, "va ramane in cartea de istorie".

"Avem un hop de trecut. Nu ma interseaza aceasta patima pentru putere a lui Traian Basescu. Fac apel la intelepciune. Romania asteapta solutii", a adaugat Geoana.

Lovitură în Dosarul 2 Mai. Judecătoarea care a produs indignare după ce a întrebat dacă unul dintre tinerii omorâți este la proces nu va fi suspendată
Lovitură în Dosarul 2 Mai. Judecătoarea care a produs indignare după ce a întrebat dacă unul dintre tinerii omorâți este la proces nu va fi suspendată
Ioana Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului accidentului de la 2 Mai, deși Inspecţia Judiciară ceruse suspendarea acesteia. Decizia a fost luată miercuri, 24 aprilie, de Consiliul...
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
#Mircea Geoana, #Traian Basescu, #suspendare, #inventii, #PDL, #Thedor Stolojan , #Mircea Geoana