Geoana despre declaratia lui Basescu privind reconcilierea nationala: Banala!

Miercuri, 09 Decembrie 2009, ora 21:04
2721 citiri
Geoana despre declaratia lui Basescu privind reconcilierea nationala: Banala!

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat miercuri ca declaratia sefului statului in ceea ce priveste reconcilierea nationala este "banala", fara sa faca alte comentarii.

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri ca perioada competitiei s-a incheiat si ca este obligatoriu ca in interiorul clasei politice sa aiba loc un proces de reconciliere, pe care il considera necesar.

"Perioada competitiei s-a incheiat", a spus Basescu, adaugand ca este nevoie sa se revina la prioritatile tarii si cetatenilor.

Social-democratul Mircea Geoana, care a contestat realegerea lui Traian Basescu invocand "fraude masive", a declarat miercuri ca va accepta decizia justitiei, oricare ar fi aceasta, relateaza portalul Romandienews citand AFP.

"In cazul in care Curtea Constitutionala respinge cererea noastra de invalidare a scrutinului, voi respecta decizia", a spus Geoana, intr-o intalnire cu presa straina acreditata la Bucuresti.

Liderul Partidului Social-Democrat (PSD) a declarat ca se asteapta ca vineri Curtea Constitutionala sa examineze contestatia depusa de social-democrati. In cazul anularii celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, un nou scrutin ar putea avea loc la 20 decembrie, a adaugat el.

Geoana a mai afirmat ca PSD a adunat "un numar suficient de dovezi" pentru a demonstra ca cel de-al doilea tur castigat la mica distanta de Basescu, cu un avans de doar 70.000 de voturi, a fost marcat de "cele mai mari fraude inregistrate vreodata in Romania". El a denuntat "cumpararea de voturi, voturile multiple si procesele verbale false".

Peste 136.000 de voturi ar fi vizate de suspiciuni de frauda, potrivit lui Geoana, care a recunoscut totusi ca, in trecut, si PSD a fost acuzat de fraude. "Avem obligatia de a stabili adevarul. Daca inchidem ochii, vom fi condamnati sa ramanem o tara pe jumatate democratica", a adaugat liderul PSD.

In timp ce invalidarea scrutinului si repetarea celui de-al doilea tur risca sa provoace o mobilizare puternica in favoarea lui Basescu, rivalul sau social-democrat spune ca "prefera sa piarda cu 60% la 40% intr-un scrutin corect".

Pe de alta parte, presedintele PSD a exclus orice cooperare cu Partidul Democrat Liberal (PD-L) in vederea formarii guvernului, subliniind ca sustine in continuare o alianta cu Partidul National Liberal (PNL), incheiata inaintea alegerilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Mircea Geoana, #fraudare alegeri, #contestare alegeri, #Traian Basescu , #Mircea Geoana