Geoana, dezbraca-te si umbla!

Sambata, 05 Decembrie 2009, ora 22:30
12590 citiri
Geoana, dezbraca-te si umbla!
Foto: Ziare.com/Vlad Piriu

Peste un pumn de ore, romanii se vor freca la ochi, isi vor intinde oasele imbatranite intr-o luna cat ale elvetienilor in zece ani pana vor parai una buna si vor descoperi ca a rasarit soarele.

Deducand ca pamantul inca se invarte, vor pleca fericiti la serviciu, unde vor descoperi ca exista viata dupa alegerile prezidentiale.

Idioti versus destepti

Pana atunci, insa, televiziunile de stiri ar trebui sa riste o amenda de la CNA si sa ne ajute sa ne decidem. Pe mine, care daca sunt macinat de intrebari inseamna ca sunt o maimuta, nu un om care se indoieste.

Pe multi romani care au aceesi problema si ar trebui sa se ascunda de umbra lor pentru ca sunt dezorientati. Care descopera ca balanta se inclina intr-o parte sau in cealalta in functie de episodul de la televizor, si ca daca au pierdut o ora de transmisie se prind ca factorii de influenta au dormit 5 ani pe dosare in speranta ca le vor putea folosi intr-un moment cand vor avea ceva de castigat.

Noua, care trebuie sa numaram loviturile din ring pentru a ne indoi de faptul ca am descoperit adevarul absolut, care evaluam costurile de imagine dupa filtrul analistilor politici, mai trebuie sa ni se dea o confruntare, ca sa pasim in randul celor fericiti.

Traian Basescu si Mircea Geoana trebuie chemati la televizor si pusi sa-si vorbeasca pana maine dimineata, la deschiderea sectiilor de votare. Sa vina cu un metru cub de informatii, o sacosa de inregistrari si, ca sa fie siguri ca stiu o treaba, cu o grenada de mana. Abia atunci nu vom mai avea loc de intors.

Alianta pentru Geoana

Dupa confruntrea de joi am descoperit un Mircea Geoana superficial, prea sigur ca isi poate masca nesiguranta, care a irosit cateva ocazii uriase de-a-l pune pe Traian Basescu la podea. Evenimentele ulterioare au aratat insa ca seful statului poate fi transformat in tintar. Din pacate n-a condus candidatul PSD ostilitatile, din fericire le-au condus aliatii sai, jurnalisti si politicieni, in frunte cu Crin Antonescu. Liderul PNL era veritabil, ce a incercat Mircea Geoana joi seara a fost o clona nereusita.

In ajutorul lui Traian Basescu nu sare nimeni in afara de niste figuri nefericite in fusta, din cand in cand un Sever Voinescu prea arogant pentru a convinge electoratul macar sa-l asculte si un Gheorghe Flutur care pare din alt film. Foarte rar se nimereste un jurnalist cu verb, ceea ce mi se pare o eroare de strategie.

In schimb, pentru a repara gafele de comportament, reprizele de somn profund si erorile de informatie cu care a venit liderul PSD la intalnire s-au pus la bataie niste inteligente sclipitoare. Analisti care suteaza si la poarta lui Geoana (asta e usor si nu surprinde), dar si la cea a sefului statului, starnind unde, Mircea Dinescu, al carui umor reuseste sa-l ridiculizeze pe Traian Basescu, moguli care se nimeresc in parcarea unde se opreste presedintele sa-si traga sufletul cand vine de la schi si reputati jurnalisti de investigatie care antreneaza ceea ce le este drag realizatorilor tv: stiri.

Gol in fata natiunii

Doar ca noi nu trebuie sa alegem intre actualul presedinte si suma inteligentelor adversarului sau, ci intre doua persoane. Ca altfel, cu bani mai multi, poti chema laureati Nobel in platou si 50 de membri Mensa, carora este clar ca seful statului nu are cum sa le faca fata onorabil.

Presedintele PSD trebuie lasat singur cu Traian Basescu pana in dimineata votului, fara suportul alaiului sau de vorbitori. El trebuie sa spulbere impresia ca oboseala, desi nu-i scuzabila, l-a facut sa dea rateuri, pentru ca in realitate stapaneste atat legislatia, cat si adevarul. Mai trebuie sa convinga lumea ca nu se lasa purtat impotriva vointei in capcane, ca este in stare sa riposteze la obiect. Sa aiba taria sa spuna ca nu trebuie sa jure pe Biblie, impotriva dogmei, pentru ca este om de cuvant. Sa se lepede de baronii care au votat cu o larga majoritate alianta cu PD-L de dragul carnitei si sa recunoasca ca a gresit.

Sa arate ca nu e un om slab, manipulat, ci doar ca face parte din alta specie politica decat Traian Basescu. Sa sara in ochi prin lumina, nu penumbra. Sa demonteze orice suspiciune cu ajutorul adevarului, pentru ca pretinde ca nu are nimic de ascuns.

Gol in fata natiunii. Sa-l cantareasca, sa-l descopere, daca e ceva de descoperit, sa mearga la urne sa-l voteze cu inima usoara. Ca pana una-alta, in afara de electoratul sau captiv, alegatorii lui Crin Antonescu merg la urne cu picioare de plumb. Si poate ca-l vor vota pe Traian Basescu, realizand ca acesta nu s-a ascuns in multimea de sustinatori, ci a avut taria sa se infatiseze asa cum l-a facut maica-sa. Cu mici exceptii. Dar mai putine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Mircea Geoana prezidentiale 2009, #alegeri 2009 Mircea Geoana, #alegeri 6 decembrie, #turul 2 prezidentiale , #Mircea Geoana
Comentarii
Poza Georgica Boerica
Georgica Boerica
rank 3
In sfirsit vom sti numarul "prostanacilor" din Romania! Daca "Prostanacul" devine Presedinte, CUM SE VA NUMI Romania?????