Geoana: Nu suntem de acord cu asumarea, dar mergem la vot

Marti, 15 Septembrie 2009, ora 17:40
1368 citiri
Geoana: Nu suntem de acord cu asumarea, dar mergem la vot

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat marti, dupa sedinta parlamentarilor Aliantei PSD+PC, ca, in unanimitate acestia considera ca asumarea raspunderii pe cele trei legi este pripita si nenecesara, dar ca vor merge la vot pentru ca o criza politica ar face mai mult rau in acest moment Romaniei.

"In unanimitate, parlamentarii PSD si PC considera ca angajarea raspunderii reprezinta un gest nechibzuit si care e dictat de Traian Basescu, nu este decizia premierului Emil Boc, ci jocul lui Basescu de a scoate PSD de la guvernare. Au mai existat angajari, insa niciodata in 20 de ani nu am asistat la un astfel de desfrau de asumare", a spus Geoana.

Geoana a spus ca parlamentarii social-democrati pun drept conditie rezervarea dreptului ca, in urmatoarele sase luni, sa poata face modificari in textul de lege.

"As vrea sa spun ca din punctul de vedere al legii salarizarii exista in acest moment multe imperfectiuni si lacune. Ne rezervam dreptul de a modifica aceasta lege in urmatoarele sase luni de zile, continuand discutiile cu sindicatele. Vom initia in Parlament modificarea acestor legi acolo unde va fi necesar", a clarificat Geoana.

Liderul PSD a spus ca face acest lucru pentru ca un Guvern care, chiar daca nu este perfect, exista, este mult mai bun decat o criza politica.

"Un guvern care chiar daca nu merge grozav, un guvern care exista e mai bine decat o criza politica. Nu e un capat de tara daca doua luni pana la alegeri putem sa pastram un minim de echilibru. Daca Basescu doreste altceva, are sansa asta seara sa rezolve acest subiect.

Am spus, saptamana 14-21 septembrie e o saptamana decisiva pentru noi: nu luam bani de la transa a doua de la FMI, nu vom avea bani pentru pensii si salarii. Nu suntem legati de ceea ce face premierul azi. Din punctul nostru de vedere legile sunt necesare, asumarea este pripita si nenecesara. Cu aceasta pozitie vom merge in Parlament", a mai spus Geoana.

La sedinta de asumare a raspunderii, o parte din parlamentarii PSD au iesit din sala, la fel ca si cei ai Partidului Conservator, care au purtat in semn de protest cate o banderola alba pe maneca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Geoana asumare raspundere, #PSD asumare raspundere , #Mircea Geoana