Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Geoana, prins in menghina Basescu - Antonescu

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 20 Noiembrie 2009, ora 00:25
9417 citiri
Geoana, prins in menghina Basescu - Antonescu
Foto: Arhiva

Dupa ce s-a eschivat cu succes pana acum sa scape de vreo intalnire directa cu Traian Basescu si/sau Crin Antonescu, dupa ce a fost pacalit miercuri seara in platoul Antenei 3 si fortat sa accepte o intalnire cu liberalul in fuga dupa voturi, Mircea Geoana se pare ca a fost strans cu usa sa participe la intalnirea de vineri, de la Palatul Parlamentului.

Dupa intelegerea de joi dimineata dintre staff-urile lui Crin Antonescu si Traian Basescu, banuiala ca actualul presedinte si l-ar dori in turul doi pe liberal devine tot mai potrivita si adecvata in contextul declaratiilor celor doi.

Traian Basescu stie si probabil spera ca in turul doi lupta va fi mult mai usor de castigat daca adversar ii este Antonescu. Liberalul nu are nici structura unui partid puternic in spate, nici cifrele lui Mircea Geoana din sondajele de opinie.

De cealalta parte, nici lui Mircea Geoana nu ii sunt straine aceste lucruri. Sau daca el inca nu si-a dat seama de pericolul care il paste in aceste zile, membrii staff-ului sau de campanie il cunoaste cu siguranta.

Altfel spus, daca Mircea Geoana se intampla sa se duca la confruntarea planificata vineri, daca acolo reuseste si performanta sa o tina intr-o serie de gafe, asa cum de altfel ne-a obisnuit, sansele social-democratului de a mai prinde turul doi scad considerabil.

In acest moment, Geoana nu are prea multe optiuni. Intre riscul de a se duce la intalnire si a se face de ras si cealalta varianta, a inventarii unui subterfugiu care sa il salveze si astfel aiba o buna scuza pentru neparticiparea la confruntare, Geoana se vede blocat din start in fata celor doi contracandidati.

Este atat de evident ca nici Basescu si nici Antonescu nu ar avea niciun interes sa nu se asocieze impotriva lui Geoana, iar vineri sa nu il torpileze amandoi pe toate problemele la care acesta inca nu a raspuns, incat imi imaginez ca in acest moment principala grija a lui Hrebenciuc si a lui Gusa este nu cum sa pregateasca confruntarea, ci cum si ce sa inventeze pentru ca intalnirea sa nu aiba loc. Sau macar Geoana sa nu fie prezent acolo.

Daca si cum va reusi Geoana sa iasa din aceasta menghina, care se strange cu fiecare ora ce trece, vom afla, probabil, vineri, daca nu chiar joi seara.

Castigati deja in acest moment par deja sa fie tot cei doi - Basescu si Antonescu. Dincolo de faptul ca niciunul nu ar avea ceva de pierdut daca, maine seara, se vor alia impotriva lui Mircea Geoana, cei doi mai au si un alt interes major pentru a lovi cot la cot in candidatul PSD. Mesajele de prietenie aruncate frecvent de Basescu in ultimul timp catre tabara liberala dovedesc acest lucru. Cum ca doar cu acestia ar putea colabora dupa alegeri, doar cu dreapta s-ar putea iesi din criza, doar astfel se poate guverna.....

Ceea ce reprezinta o oferta destul de atractiva si greu de refuzat pentru electoratul de dreapta din Romania. In acelasi scenariu, Crin Antonescu este constient ca acest "pact" nescris este singura lui sansa care il poate propulsa in turul doi. O mica "marsavie", insa singura speranta care ii mai da sansa sa isi implineasca visul.

Mircea Geoana simte probabil ca, daca va fi prezent maine seara, singurul mod de a se salva si a iesi onorabil din confruntare este sa nu gafeze prea mult. In rest, totul ramane asa cum stie fiecare partid. Cu precizarea ca niciuna dintre cele trei parti nu stie exact cate sanse are sa castige cursa. Si din acest motiv, garantia victoriei poate fi asigurata printr-o alianta, fie ea subtila, eleganta, la limita bunului simt....

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#dezbatere televizata candidati, #Mircea Geoana dezbatere candidati, #alegeri prezidentiale 2009 , #Mircea Geoana