Geoana ramane ferm: Preferam un guvern de specialisti (Video)

Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 18:18
1727 citiri
Geoana ramane ferm: Preferam un guvern de specialisti (Video)

In urma negocierilor de miercuri cu presedintele Traian Basescu, PSD-PC nu si-a schimbat optiunea si va sustine un guvern de specialisti, condus de primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a afirmat liderul social-democratilor, Mircea Geoana.

"In acest moment nu exista niciun argument pentru refuzul domnului prima Klaus Iohannis. Domnul Basescu este fost primar de Bucuresti, domnul Boc este fost primar de Cluj. Nu vad niciun fel de impediment care sa impiedice aceasta numire", a afirmat presedintele PSD, facand apel ca orice "alt joc politic ascuns sa paleasca in fata interesului national".

In ceea ce priveste sugestia presedintelui Basescu - un guvern de uniune nationala - Mircea Geoana considera ca "in acest moment opiniile sunt diferite" si crearea unui astfel de Executiv ar reprezenta un proces atat de complicat incat s-ar prelungi pana dupa alegeri.

"Cu privire la natura guvernului viitor, pozitia PSD PC este ca in acest moment este preferabil sa avem un guvern de foarte buni specialisti, pentru ca altfel riscam sa intram in dialogul absurd pe care l-am avut in ultima perioada", a adaugat liderul social-democratilor.

Raspunzand la "aluzia pe care a facut-o domnul Basescu privind un eventual prim ministru cu experienta in proceste FMI", Mircea Geoana a precizat ca o astfel de varianta ar fi mai degraba potrivita pentru un ministru de Finante in guvernul Iohannis.

Mai mult, liderul PSD este de parere ca "un prim ministru fara o minima statura politica nu va putea sa faca fata presiunilor sociale, discutiilor cu mediul economic si unei situatii extrem de complexe cum este cea de acum".

Nu s-a degajat alta majoritate

"Aceasta runda de consultari nu a degajat alta majoritate decat cea anuntata de noi. In acest momnet, singura majoritate pe care o are domnul Basescu este minoritatea PD-L din Parlament", a adaugat Mircea Geoana.

In opinia liderului PSD, singura noutate in aceste consultari a fost faptul ca "domnul Boc a avansat propunerea sa nu fie dansul propunerea pentru premier".

Presedintele Traian Basescu a chemat din nou partidele la Palatul Cotroceni, miercuri dupa-amiaza, pentru a le comunica rezultatul consultarilor.

Seful statului anuntase inca de marti ca acesta va fi mersul lucrurilor: va avea consultari cu fiecare partid in parte dupa care le va chema inca o data pentru a discuta rezultatele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#PSD negocieri Basescu, #PSD guvern specialisti, #PSD premier Klaus Johannis, #consultari partide Cotroceni , #Mircea Geoana