Ion Diaconescu: Este firesc sa il sustinem pe Geoana, prin alianta cu PNL

Miercuri, 02 Decembrie 2009, ora 23:26
1993 citiri
Ion Diaconescu: Este firesc sa il sustinem pe Geoana, prin alianta cu PNL
foto: Ziua

Fostul lider taranist, Ion Diaconescu, considera firesc sprijinul acordat de PNTCD lui Mircea Geoana pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale, explicand ca aceasta decizie respecta linia impusa de seniorul Corneliu Coposu.

"Neavand candidatul nostru, suntem oarecum nevoiti sa alegem intre cei doi candidati. Am decis sa il sprijinim pe acest candidat. Am ajuns la el prin legatura cu PNL, avand alianta cu liberalii", a declarat Ion Diaconescu, citat de Mediafax.

Fostul lider al PNTCD a mai precizat ca semnarea Parteneriatului de la Timisoara de catre actualul presedinte taranist, Radu Sarbu, a reflectat intr-adevar vointa lui Corneliu Coposu, deoarece partidul adoptase aceasta linie politica inca de pe vremea seniorului taranist.

"Aceasta linie politica o avea partidul nostru inca de pe vremea lui Corneliu Coposu. Si Corneliu Coposu avea contact cu CFSN (n.r. Consiliul Frontului Salvarii Nationale), incercand sa gaseasca o modalitate de a colabora", a mai declarat Diaconescu, pentru Mediafax.

De asemenea, acesta a mai adaugat ca "foarte multi oameni politici vin din vechea structura comunista, si Iliescu si toti ai lui si Basescu", insa taranistii ar putea colabora chiar si cu ei, daca acestia "se leapada de Satana si se angajeaza sa mearga pe linia adevaratei democratii".

Confuzie in tabara taranista

In acelasi timp, intr-un articol intitulat "Gheorghe Ciuhandu nu mai reprezinta PNTCD", postat pe site-ul oficial al taranistilor, membrii de partid din aripa Milut isi exprima dezacordul fata de semnarea Parteneriatului pentru Timisoara si sustinerea lui Mircea Geoana.

"PNTCD condamna decizia primarului taranist al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu de a-l sprijini pe Mircea Geoana la alegerile prezidentiale. Niciun taranist nu se poate alia cu PSD si nu poate vota un candidat social-democrat fara sa incalce principiile pentru care au suferit si au murit in inchisorile comuniste inaintasii partidului", se arata in articolul semnat Cabinet Presedinte PNTCD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#Ion Diaconescu sprijin PSD, #PNTCD sprijin PSD Geoana , #Mircea Geoana