Mircea Geoana: Decizia de a contesta nu e legata exclusiv de persoana mea

Luni, 07 Decembrie 2009, ora 19:43
7631 citiri
Mircea Geoana: Decizia de a contesta nu e legata exclusiv de persoana mea

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat, luni seara, ca partidul sau va contesta rezultatul alegerilor prezidentiale de duminica in semn de respect pentru cei 5 milioane de romani care l-au votat.

"La alegerile prezidentiale exista semne de posibila fraudare. In fata celor 5 milioane de romani si in fata democratiei, atunci cand exista semne ale resursei de bani acordati pentru turism electoral si fraude la voturi, nu putem sta.

Niciodata in istoria alegerilor prezidentiale nu am avut o diferenta asa de mica. Decizia de a contesta nu este legata exclusiv de persoana mea si de interesul meu politic, ci trebuie sa se vada ca Traian Basescu foloseste mijloace dincolo de limita democratica", a declarat seful PSD, in urma sedintei CEx a partidului.

Mircea Geoana a acuzat ca PSD s-a folosit de importante resurse de bani, de un volum imens de cadouri si de propaganda negativa pentru a castiga alegerile.

"Aceasta obligatie de a respecta increderea, vointa suverana a 5 milioane de romani, ne conduce la decizia sa contestam la Curtea Constitutionala a Romaniei rezultatul alegerilor si sa depunem sesizarile privind neregulile la BEC. In cursul diminetii de maine (n.red - marti) vom avea o decizie si o depunere oficiala la aceste institutii", a asigurat Geoana.

PSD exclude orice colaborare cu PD-L

Seful PSD a adaugat ca partidul sau exclude orice colaborare cu PD-L si ca va pastra alianta facuta cu PNL, UDMR si minoritatile nationale.

"Decizia luata in unanimitate este sa pastram majoritatea parlamentara deja constituita. Este una bazata pe incredere si un scop comun. Mergem mai departe cu PNL, UDMR si minoritatile nationale si exludem orice forma de colaborare cu PD-L. Decizia a fost luata in unanimitate.

Am transmis un mesaj de incurajare simpatizantilor si votantilor nostrii, asa cum trebuie sa transmit un mesaj de multumire din inima celor care m-au votat", a continuat seful democrat liberal.

Din punctul sau de vedere, aceste alegeri au aruncat o umbra suplimentata pe imaginea "si asa sifionata a Romaniei, pe plan intern si international".

"Ne vom reintoarce catre treburile tarii si vom astepta verdictul CCR si BEC. Romanii merita sa aiba presedintele pe care l-au ales cu adevarat, nu pe cel care nu merita si care a primit in mod necurat acest mandat.

Asa cum pe intreaga campanie am avut o atitudine democratica si europena, voi mentine acest lucru si acum. Decizia este extrem de clara, nicio forma de colaborare cu PD-L sau Traian Basescu", a conchis Mircea Geoana.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#Mircea Geoena contestatie, #PSD contestatie, #rezultate alegeri prezidentiale 2009 , #Mircea Geoana