Mircea Geoana: Lucian Croitoru nu va trece de Parlament

Joi, 15 Octombrie 2009, ora 14:40
7629 citiri
Mircea Geoana: Lucian Croitoru nu va trece de Parlament

Liderul PSD, Mircea Geoana, a anuntat ca Lucian Croitoru, nominalizarea presedintelui pentru functia de premier, nu va obtine nici voturile PSD-ului, dupa ce liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat acelasi lucru.

Mai mult, Geoana a cerut joi PD-L-ului sa treaca in Opozitie pentru ca este un partid care nu mai are majoritate, avand in vedere ca exista o majoritate de 65% si a declarat ca Traian Basescu este singurul responsabil, prin numirea lui Lucian Croitoru ca premier, de adancirea crizei politice.

"In mod deliberat Traian Basescu arunca tara in haos. Vreau sa solicit in mod oficial lui Traian Basescu si lui Emil Boc trecerea PD-L in Opozitie. Exista o majoritate de 65% si cramponarea de putere este un lucru nociv pentru Romania", a declarat Geoana.

Liderul PSD a reiterat ideea ca decizia de joi a lui Traian Basescu de a propune in mod deliberat un candidat de care stie ca nu are sustinere in Parlament reprezinta un santaj politic si constitutional.

"Traian Basescu continua si adanceste criza in care ne aflam. Desi a invocat ideea de Guvern legitim, in mod deliberat propune un candidat despre care se stie ca nu are sustinere in Parlament. Asta este santaj politic si constitutional. Vrea pastrarea guvernului Boc pana la alegeri pentru a controla accesul la resurse. In absenta unei majoritati miscarea de azi (joi n.red) este o forma de bluf politc. Ceea ce a facut azi (joi n.red.) Traian Basescu este un act de grava iresponsabilitate politica si exista riscul ca imprumutul de la FMI si de la Banca Mondiala sa nu ajunga la timp", a mai declarat presedintele Senatului.

Mircea Geoana a afirmat ca cel care a provocat criza politica si care vine cu o propunere care adanceste si prelungeste criza este Traian Basescu.

"Traian Basescu este principalul risc la adresa interesului national si a stabilitatii din Romania. Din punctul meu de vedere numirea lui Lucian Croitoru reprezinta un risc de imagine pentru acest bun specialist. Nu are majoritate in Parlament sa devina premier. Ar putea fi ministru de Finante in Guvernul Iohannis sau poate domnul Tanasescu. Acestia sunt mai mult decat bine veniti intr-o echipa de profesionisti", a mai declarat liderul PSD.

Geoana a subliniat ideea ca Basescu nu doreste decat un guvern PD-L si este disperat ca pierde butoanele puterii, de aceea a facut un apel la responsabilitate.

"Fac apel la responsabilitate catre presedinte pentru a nu impinge tara intr-o zona de skandenberg politic. Nu exista nicio formula de alta natura si deblocarea situatiei politice trebuie sa aiba loc cat mai curand. Dupa ce voi primi propunerea de la Traian Basescu voi concova birourile permanente ale parlamentului si voi analiza posibilitate de a sesiza CCR, daca nu cumva in acest moment nu suntem intr-un conflict intre institutitii", a mai declarat acesta.

Mircea Geoana sustine ca este practic de neacceptat faptul ca in mod deliberat Traian Basescu incalca spiritul Constitutiei.

"Pentru el Constitutia este o forma de plastelina. Nu poti sa vii cu un candidat care nu are sustinere in Parlament. Intentia lui este de a-l perpetua pe Emil Boc la butoane, resurse si la organizarea alegerilor", a mai declarat liderul PSD.

Mircea Geoana a transmis un mesaj reprezentantilor economici din afara si i-a invitat la dialog.

"Vreau sa va pastrati increderea ca exista oameni responsabili in Romania si va invit la Bucuresti la un dialog. Avem nevoie de aceasta finantare externa", a mai declarat Geoana.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mircea Geoana PDL Opozitie, #Lucian Croitoru lipsit sustinere , #Mircea Geoana