Mircea Geoana: PSD si PC merg la Cotroceni

Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 16:42
1448 citiri
Mircea Geoana: PSD si PC merg la Cotroceni

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a confirmat participarea Aliantei PSD+PC la expunerea concluziilor trase de presedintele Traian Basescu in urma consultarilor de marti cu partidele parlamentare, prin intermediul unei scrisori deschise semnate in comun cu presedintele PC, Daniela Popa.

Din textul scrisorii semnate de Mircea Geoana reiese ca si celelalte partide din Opozitie, ce s-au pus de acord in privinta sustinerii lui Klaus Iohannis pentru functia de premier, vor fi prezente la intalnire cu presedintele Traian Basescu.

"In conditiile conturarii unei noi majoritati absolute, transparenta, care reprezinta peste 65% din numarul total al senatorilor si deputatilor din Parlamentul Romaniei, majoritate care a decis sa sustina candidatura domnului Klaus Weber Iohannis pentru functia de Prim.ministru, va anuntam ca dorim sa participam incepand cu ora 16:30, alaturi de semnatarii scrisorii adresate anterior (n.r. PNL, UDMR si Grupul Parlamentar al minoritatilor nationale), la o consultare premergatoare prezentarii concluziilor", se arata in textul scrisorii semnate de Mircea Geoana si presedintele PC Daniela Popa.

Presedintele PSD a raspuns astfel invitatiei lui Traian Basescu, care a chemat din nou partidele la Palatul Cotroceni, miercuri dupa-amiaza, pentru a le comunica rezultatul consultarilor.

Reprezentantii partidelor din Opozitie vor pleca de la Cotroceni in cazul in care presedintele Traian Basescu nu va accepta candidatura lui Klaus Iohannis pentru functia de premier, potrivit unor surse citate de Antena 3.

Seful statului anuntase inca de marti ca acesta va fi mersul lucrurilor: va avea consultari cu fiecare partid in parte dupa care le va chema inca o data pentru a discuta rezultatele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#concluzii consultari Cotroceni, #Geoana invitatie Cotroceni Basescu , #Mircea Geoana