Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Palma lui Geoana, lovitura finala?

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 28 Noiembrie 2009, ora 23:53
11547 citiri
Palma lui Geoana, lovitura finala?
Foto: Ziare.com

Nimeni nu mai vorbeste despre adevaratele probleme ale mandatului lui Traian Basescu. Toti reprezentantii aliantei PSD - PNL cred ca palma aplicata sub centura lui Basescu a dat lovitura finala si nimic nu il mai poate opri pe Geoana din cursa spre Palatul Cotroceni. Le scapa insa cateva detalii.

Adversarii lui Basescu ar trebui sa intuiasca deja ca problema palmei din 2004 risca, in cel mai rau caz, sa nu le aduca niciun avantaj. Normal, cat au castigat sau cat au pierdut prin aceasta manevra se va vedea peste o saptamana. Insa, cateva precizari pot fi facute de pe acum.

Este limpede ca imaginile au fost aruncate pe piata prin largul concurs al lui Dinu Patriciu. Adica, ele au venit din sanul noii aliante PSD - PNL. Distrug ele definitiv reputatia lui Basescu, astfel incat sa fie sigur ca el va pierde alegerile? Probabil ca nu. Imaginile cu palma din 2004 se integreaza destul de bine in imaginea pe care romanii o aveau oricum despre Traian Basescu.

Daca aceste imagini il prezentau in postura lui Traian Basescu pe Mircea Geoana ele ar fi devenit cu adevarat socante. Cum, Geoana a lovit un copil? Asta ar fi fost cu adevarat o lovitura mortala incasata de social democrat.

Dupa un mandat in timpul caruia Basescu a vorbit mai colorat decat orice alt sef de stat pe care l-am avut pana acum, dupa o perioada de cinci ani in care presedintele a glumit cu jurnalistii numindu-i "gaozari", "tiganca imputita" sau "pasarica", dupa ce a furat telefoanul unei ziariste, a dansat cu tiganii, a baut la masa cu fotbalistii lui Gigi Becali si apoi s-a suit in masina si a condus, dupa toate acestea imaginile cu palma din 2004 nu mai socheaza cu adevarat pe nimeni. Basca faptul ca inca asupra imaginilor planeaza enigma autenticitatii.

Analistii din spatele aliantei PSD - PNL ar fi trebuit sa stie acest lucru. Ele ii socheaza, poate, doar pe cei care nu erau inca hotarati si nu stiau daca sa voteze sau sa stea in casa. Poate ca ele le aduc cateva procente, insa, putem presupune, ca acelasi numar de procente obtine si Basescu de la cei care isi spun ca aceasta campanie de linsaj mediatic trebuie taxata tocmai pentru agresivita cu care ea se desfasoara.

Pe de o parte adversarii lui Traian Basescu stiu ca accentul gros si exagerat pus pe probabila palma data in 2004 acelui copil intoarce toate privirile spre punctul cel mai vulnerabil al presedintelui - natura sa conflictuala, colerica, instinctuala care a provocat, spun ei, un scandal continuu timp de cinci ani, a creat crize peste crize, a rupt aliante si a aruncat Romania intr-o criza institutionala totala. Acest punct de atac este corect, insa actuala campanie "palma 2004" se pierde deja in detalii ce tin de tehnica filmelor science - fiction si fizica nucleara.

Mircea Geoana si membrii aliantei PSD - PNL rateaza ocazia sa puna accentul si sa demonstreze adevaratele slabiciuni ale mandatului lui Traian Basescu. In schimb, dau astfel ocazia lui Traian Basescu sa joace pe un teren pe care el s-a dovedit ca a castigat mereu.

Chiar daca acum pare a fi facut K.O., Basescu scapa, prin aceasta campanie, de decontul real al unui mandat din care nu foarte multe lucruri pot fi folosite pentru a se mandri cu ele si in care a izbucnit o criza economica ale carei consecinte se vor vedea cu adevarat abia in 2010. Timpul pierdut in analiza cazului "palma 2004" poate constitui un castig pentru Mircea Geoana, insa poate sa insemne si relansarea lui Traian Basescu impotriva unei aliante care a reunit aproape toate fortele politice cu exceptia PDL-ului.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Traian Basescu strategie, #Traian Basescu Mircea Geoana, #alegeri prezidentiale 2009, #turul doi alegeri prezidentiale , #Mircea Geoana
Comentarii
Poza UN_TARANIST
UN_TARANIST
rank 5
ORICE ROMAN CU DREPT DE VOR, DAR SANATOS LA CAP, N-ARE CE S-ALEAGA DINTRE CELE DOUA PROGENITURI BOLSEVICKE!
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
Un individ VIOLENT VERBAL si FIZIC, ce NU-SI CONTROLEAZA ACTIUNILE si ZICERILE NU TREBUIE sa fie Presedintele Romaniei . Asa cum a izolat PD-L in Romania , TOT ASA A IZOLAT Romania in Europa si in lume.