Politica vazuta din ghereta paznicilor de partid

Luni, 05 Ianuarie 2009, ora 10:33
2557 citiri
Politica vazuta din ghereta paznicilor de partid

Jan Vladoiu, portarul care detine cheia sediului central al PSD, si Nea Vasile, paznicul sediului PDL de pe Aleea Alexandru, au uitat pentru o clipa de unde-si iau salariul si si-au dat cu parerea in ceea ce priveste politica. Mai rezervat a fost cel de-al treilea interlocutor, nea Traian, usier la PNL.

Lui Basescu i-au placut dintotdeauna lacrimile, independentul Oprescu are nostalgii, Nastase e proletar, Berceanu, Blaga si Videanu sunt unsi cu toate alifiile, iar Geoana e un ganditor. Acestea sunt concluziile lui Jan Vladoiu, care nu da un viitor coalitiei PSD-PC-PDL.

"Mi-e frica sa nu se-ntample ceva intre ei. Vad ca cateodata mai vin fulger, se umple curtea de masini si mai face cate-o sedinta pe-aicea pe la 10-11 seara. E probleme, s-a inghesuit prea multi acolo, nu le convine posturile, e ceva, nu stiu, dar dupa mine asa, ca nu-s chiar politician din asta asa, dar mare mirare sa nu se sucareasca", a explicat el reporterilor de la Gandul.

Nea Janica nu vorbeste ca outsider, ci ca fost jucator, retras din cursa cand a obosit: "In '90, cand a iesit Iliescu si Roman in fata, aveam o bucurie sa-i sprijin. Atuncea am platit si cotizatia ca membru timp de cateva luni, cand era FSN-ul. Dar pe urma m-am mai racit cand am vazut ca nu tine cu poporul, ca nu da, ca e viata asta grea asa. De atunci nu ma mai intereseaza pe mine politica. Si m-am mai gandit eu asa: la ce bun sa fiu membru, ca neavand nici studii, cine m-ar fi pus pe mine sus? Sunt atatia inaintea mea".

Paznicul a mai avut o sclipire de speranta politica in 2004, cand a candidat Adrian Nastase la prezidentiale: "Cand am pus stampila pe buletin in dreptul domnului Nastase, am apasat mai tare, sa iasa votul mai bine, mai vizibil". Visul lui Jan Vladoiu de a-l vedea pe Nastase presedinte nu s-a implinit, in schimb a ajuns sa-l vada in fiecare zi.

"Timp de un an, cand eram paznic la sediul din Baneasa, il intalneam mereu, ca el e presedintele Consiliului National si are biroul acolo.

Lumea zicea de el ca a fost infumurat ca prim-ministru, dar mie mi s-a parut popular. Ma saluta mereu, zambea. Poate si cu necazurile astea, cum a tot primit, a mai lasat-o mai moale. Geoana e diferit. Uneori e atat de prins de probleme, sau poate o fi avand necazuri, ca fiecare, incat nici nu raspunde la buna ziua de ingandurat ce-i".

"Basescu e sufletist si stie sa lucreze cu oamenii"

Cat despre Nea Vasile, paznicul sediului PDL de pe Aleea Alexandru, acesta il simpatizeaza fatis pe presedintele Basescu. "Sunt de 14 ani aici, dar dintre toti oamenii mari cu care am lucrat, cel mai mult imi place de Basescu. Aia mai mari e fiecare cu teritoriul lui: esti la administratie, te ocupi de administratie, esti la propaganda, te ocupi de propaganda. Si asta numai de cand a venit Basescu. Inainte, cand era Petre Roman, toti erau sefi aicea. Basescu e ala care a bagat

organizarea-n ei", povesteste Nea Vasile.

"Cand era Basescu la Primarie, venea si lucra seara. Daca veneai la ora trei noaptea, il gaseai aicea. Pe la unspe noaptea, venea la el oameni cu nevoi, cu diferite probleme. Eu nu le spuneam nici ca este aicea, nici ca nu este aicea si ma duceam la el si-l intrebam: << Ia zi domne ce fac, ca a venit niste amarati? >>. << Lasa-I, ma, sa vina, ca stie ca sunt aici >>, si-i trimiteam sus pe niste chestii minore. Cand ieseau, chiuiau de bucurie si le curgea lacrimile. E sufletist si stie sa lucreze cu oamenii", povesteste plin de admiratie usierul de la PDL.

"De exemplu, cand l-a ajutat pe Basescu tineretul asta, studentii, si i-a facut campania electorala, dupa aia s-au dus la Marul de Aur sa sarbatoareasca. Basescu s-a dus pe acolo sa vada care-i treaba si, cand a vazut ca nu aveau de baut, ca erau studenti saraci, s-a dus, a luat bautura si le-a dus acolo bautura la studenti. Pe cuvantul meu".

Tacerea spune tot!

In seara de Revelion, nea Traian, portarul de la PNL, sta intr-o ghereta cu chiuveta infundata, de zidul careia se sprijina o stavila de vechituri. Atmosfera e sobra, cum le sade bine unor invinsi: "Nu ne putem gandi la distractie. Daca intram la guvernare, cu siguranta ati fi vazut un Revelion aicea! Ar fi fost o petrecere ca lumea".

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#paznici, #politica, #Traian Basescu, #Petre Roman, #Mircea Geoana , #Mircea Geoana