Pumni si palme de criza

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 21 Iulie 2009, ora 23:50
5528 citiri
Pumni si palme de criza
Foto: BBC

Invatati sa fie aplaudati si ovationati peste tot unde isi fac prezenta, sa fie adulati si stransi in brate, politicienii nostri s-au trezit weekend-ul trecut huiduiti, fluierati, scuipati si vanati de ouale inca in belsug in frigiderele romanilor.

Traian Basescu, Emil Boc, Elena Udrea, Mircea Geoana au primit fiecare in parte cate o replica dura din partea alegatorilor.

Fiecare dintre acestia a parut derutat si de contondenta glasurilor ridicate ale multimii. Niciunul dintre ei nu se astepta sa fie tratat astfel. Mai putin Traian Basescu, poate, presedintele lasand impresia ca si-ar fi dorit sa ii provoace si sa ii enerveze pe cei prezenti la Baile Tusnad si ca sa primeasca din partea lor exact ceea ce a si obtinut.

In rest, toti au primit sudalmele romanilor si au incercat imediat sa nege realitatea prefecandu-se ca nu s-a intamplat mare lucru. Probabil nimeni dintre dragii nostri conducatori nu isi imagineaza cat de rau si cat de mult ar putea sa fie huliti de care inca mai au o asteptare de la ei.

In Romania criza economica inca nu a ajuns la stomacul populatiei. Suntem departe de saracia din anii '96-'99 cand leul isi pierdea valoarea de la o zi la alta, iar marile fabrici si uzine comuniste se desfiintau luna de luna.

Actualii guvernanti vor simti efectele dure ale politicii lor in bataie de joc la adresa interesului cetateanului abia atunci cand criza economica va isi va arata adevaratele efecte.

Atunci cand aceste personaje care conduc tara nu vor mai avea interesul sa subventioneze criza si sa dimineuze efectele ei cu bani imprumutati de la fonduri monetare internationale si de la banci, atunci cand campania electorala pentru alegerile prezidentiale se va sfarsi si nici un partid nu va mai avea nevoie sa vaneze voturile noastre, atunci criza economica isi va arata adevarata fata.

Una hidoasa care nu va ierta greselile nenumarate ale unei politici paralele cu realitatea, singura pe care alesii nostri au fost in stare sa o practice in toti acesti ani.

Abia atunci politicienii vor primi ceea ce merita din partea celor ramasi pe drumuri din cauza nesimtirii si prostiei lor. Atunci nu ii vom mai vedea in pelegrinari prelungite peste weekend-uri in diverse localitati din tara, nu vor mai canta la fluier si nici nu vor mai da la coasa imbracati in costum.

De fapt, atunci nu ii vom mai vedea nicaieri pentru ca singura lor grija va fi cum si unde sa se ascunda cat mai bine de furia si pumnii celor infometati.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Huiduieli, #oua Emil Boc, #Traian Basescu, #Elena Udrea Mircea Geoana , #Mircea Geoana