Sibiu: UDMR si PRM fac pentru prima oara campanie impreuna

Joi, 26 Noiembrie 2009, ora 14:55
4561 citiri
Sibiu: UDMR si PRM fac pentru prima oara campanie impreuna
Foto: Ziua de Cluj

Organizatiile judetene ale PSD, PNL, UDMR, PRM, PAS, Partida Rromilor, la care se adauga si Blocul National al Revolutionarilor s-au unit intr-o intelegere locala pentru a-i face campanie, pentru turul doi al prezidentialelor, candidatului PSD, Mircea Geoana.

Este pentru prima data cand PRM si UDMR fac campanie impreuna unui candidat.

In ceea ce-i priveste pe romii din judet, daca Partida Rromilor a ales sa il sustina pe Mircea Geoana, autointitulatul rege al rromilor, Florin Cioaba a anuntat ca il sustine in continuare pe Traian Basescu, a anuntat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele social-democratilor sibieni, deputatul Ioan Cindrea.

"Acordul incheiat este de o importanta strategica pentru Sibiu. Vom face o campanie comuna cu PNL, UDMR, PRM, Partidul Aliantei Socialiste si Partida Rromilor. De asemenea, ni s-a alaturat si Blocul National al Revolutionarilor", a declarat presedintele PSD Sibiu, deputatul Ioan Cindrea.

Acesta spune ca la Sibiu nu este nicio problema ca UDMR si PRM sa mearga alaturi in campanie electorala, pentru Mircea Geoana.

Filiala PSD, impreuna cu noii aliati, si-a propus ca in judetul Sibiu sa rastoarne rezultatul din primul tur de scrutin, cand Traian Basescu a fost lider cu cele mai multe voturi, 44 la suta - in judet.

"Obiectivul nostru este sa obtinem jumatate plus unu din voturi, pentru Mircea Geoana. Sunt convins ca in turul doi se va vota altfel la Sibiu", a spus Cindrea.

Si presedintele PRM Sibiu, Gheorghe Bucur s-a declarat dispus sa il sprijine pe candidatul PSD, Mircea Geoana.

"Treburile sunt foarte simple. PRM isi mentine doctrina, dar acum, datorita situatiei create, suntem obligati sa mergem cu Mircea Geoana", a declarat joi, liderul PRM Sibiu, Gheorghe Bucur.

In urmatoarele zile, PSD va cauta sprijin electoral si in randul sindicalistilor sibieni.

Ioan Cindrea a mai anuntat joi, ca "PSD se va intalni cu sindicatele reprezentative din judet pentru a le rezolva problemele, in primul rand, pentru stoparea crizei".

La nivelul municipiului Sibiu si al judetului, cel mai bine cotat la alegeri, in turul intai, a fost Traian Basescu, cu 44 la suta la nivelul judetului, respectiv 37 de procente in municipiul Sibiu, urmat de Crin Antonescu care a luat 22 la suta din voturile sibienilor in judet si peste 32 la suta in municipiul Sibiu. Candidatul PSD, Mircea Geoana, a obtinut peste 21 la suta din voturile sibienilor, iar in municipiul Sibiu, 17 procente.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#UDMR PRM campanie Geoana, #sustinere Geoana Sibiu, #alianta partide Geoana, #PRM UDMR campanie impreuna , #Mircea Geoana