Sondaj CCSB: Diferenta dintre Geoana si Basescu a scazut la 5%

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 21:30
17487 citiri
Sondaj CCSB: Diferenta dintre Geoana si Basescu a scazut la 5%

Mircea Geoana se apropie de Traian Basescu in optiunile electoratului. Potrivit celui mai recent sondaj CCSB, comandat de Antena 3, diferenta dintre cei doi a ajuns la doar 5 procente. Sondajul mai arata si ca Traian Basescu ar castiga in turul II numai in fata lui Crin Antonescu.

31% dintre cei care au raspuns in sondajul CCSB spun ca l-ar vota pe Traian Basescu, in timp ce Mircea Geoana ar primi voturile a 26% din cei care se vor prezenta la urne.

Fata de ultimul sondaj, pe care CCSB l-a realizat in perioada 7-13 octombrie, seful statului a pierdut 2% din electorat, iar intentia de vot pentru candidatul social-democrat a crescut cu 4 procente.

Si candidatul liberal Crin Antonescu a castigat un procent de la ultimul sondaj, 17% din cei care au raspuns sondajului afirmand ca ar vota cu el.

Independentul Sorin Oprescu are sustinerea a 14% din respondenti, cu 2 procente mai putini decat in urma cu doua saptamani.

Corneliu Vadim Tudor, candidatul Partidului Romania Mare, a castigat, de asemenea, un punct procentual. 6% din respondenti au spus acum ca ar vota cu liderul PRM daca alegerile ar avea loc duminica viitoare.

Intentia de vot pentru candidatul UDMR, Kelemen Hunor, a ramas constanta la 3%.

Basescu castiga turul II doar in fata lui Antonescu

In ceea ce priveste al doilea tur de scrutin, daca ar fi sa aleaga intre Traian Basescu si Sorin Oprescu, cei care au raspuns in sondajul CCSB ar vota cu Sorin Oprescu in proportie de 52%.

Si Mircea Geoana ar reusi sa il invinga pe Traian Basescu in turul al doilea al alegerilor prezindetiale, dar aproape de limita cu 51%.

Daca in al doilea tur ar ajunge Traian Basescu si liberalul Crin Antonescu, electoratul ar vota cu Traian Basescu in proportie de 52%.

Potrivit sondajului CCSB, 61% dintre romani se arata interesati de alegerile prezidentiale din toamna acestui an, iar pe 20% din cei chestionati nu ii intereseaza deloc ce se va intampla.

Sondajul a fost realizat in perioada 24-25 octombrie, pe un esantion de 1.007 persoane. Marja de eroare este de 3,2%.

Vezi sondajul in format PDF, atasat sub FOTO

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#sondaj alegeri prezidentiale 2009, #sondaj CCSB octombrie 2009, #sondaj CCSB alegeri prezidentiale , #Mircea Geoana