Asa grait-a Basescu: PD-L a murit

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 13 Aprilie 2010, ora 18:10
11975 citiri
Asa grait-a Basescu: PD-L a murit

Sa vina insusi tatal tau si sa iti dea una dupa cap, inseamna ca toate criticile pe care le-ai primit pana acum nici macar nu se ridica la nivelul real la care ar fi trebuit sa iti fie plasate.

Inseamna ca pana si cei mai duri critici ai tai au fost inca prea cuminti si decenti. Ar fi trebuit sa fii inca mult mai bine tras de urechi si mult mai dur admonestat. Dar, pana la urma, cine cunoaste mai bine ca odrasla decat propriul sau parinte?

V-ati dat seama, sper, ca in cazul nostru parintele este Basescu, iar odrasla neascultatoare si obraznica PD-L. Criticii de serviciu, oricum insuficienti de duri si taiosi pe masura prostiilor facute de PD-L, sunt tristii idioti care si-au permis pana acum sa mai latre impotriva puterii.

Paradoxal, am aflat de la insusi tatal PD-L ca nici macar noi nu ne-am facut treaba cum trebuie, ca problemele partidului sunt mult mai mari decat am banuit, iar PD-L daca inca nu este mort, cu siguranta asa va ajunge.

Pana sa ne dezmeticim, tatal ii mai aplicase deja cateva palme fiului, incat la un moment dat ne inrebam daca nu cumva totul nu este decat o sceneta, original interpretata, insa tot o piesa de teatru jucata intru deruta si bulversarea definitiva a sarmanului cetatean care si asa nu pricepe mai nimic din tot ceea ce il inconjoara. Despre ce e vorba asadar?

Sa le luam pe cate una. In primul rand: "bolsevizarea" partidului. Pe scurt, PD-L a devenit mai bolsevic decat predecesorul sau PSD (asta in sine fiind o lovitura cumplita).

Apoi, asa bolsevic cum este PD-L pregateste nasterea unui partid hibrid, in care sa nu se mai recunoasca nimeni, pentru ca despre "gasca presedintelui" nimeni "nu o sa creada ca sunt oameni de perspectiva ai partidului"... Sic! Asadar, si Boc, si Videanu, si Berceanu, chiar si Blaga isi pot incepe exercitiile spirituale insotite de indelungi autoflagelari.

In al doilea rand: modul trist, ba chiar jenant, prin care PD-L se exprima in administratie. In traducere corecta, nici macar Basescu insusi nu mai suporta modul in care PD-L intelege si a ajuns sa guverneze, plasandu-si doar oamenii lor in toate functiile publice.

Cu dragoste in glas, pana si presedintele a recunoscut ca este prea mult, ca nu se poate ca toti ceilalti sa fie niste idioti, si doar portocaliii sa fie potriviti in a conduce tot ce misca in tara asta.

Seria de lovituri incasata de partidul de guvernamant s-a terminat cu o convocare la Cotroceni, in frunte cu presedintele sau, cunoscut si drept prim-ministru al Romaniei, Emil Boc.

Toti pentru a da explicatii despre felul in care s-au facut restructurarile si reducerile cheltuielilor din sectorul bugetar, nu de alta dar, desi trambitate, ele nu se traduc nici someri bugetari, ci in comasari clientelare.

Toti chemati pentru a explica de ce mergem inapoi, insa dam cu spatele cu atat de mare viteza. Toti pentru unul, dar unul doar pentru unul, obligati sa reinventeze, daca mai vor sa prinda cu sanse urmatoarele alegeri.

Ca un tata grijuliu, Basescu i-a avertizat din timp. Asta poate si pentru a mai atenua paranoia care se pare ca a pus stapanire pe mintile celor mai importanti membri ai PD-L, care isi inchipuie ca oricine ii critica este din acel moment cel mai mare dusman al sau.

Dupa sapuneala rapida si usturatoare acordata si gratuit si din dragoste paterna, Basescu si-a indreptat atentia, transformandu-se in Alba ca Zapada, catre fostii sai pitici, parteneri de viata si afaceri, vechi prieteni si cunostinte: asflatatorii.

Niste bieti constructori pe vremea cand Alba ca Zapada i-a cunoscut, acestia au devenit intre timp regi. Mai grav de atat este ca Alba ca Zapada (a se citi totusi T.B.), trezita din somnul sau prelung, s-a suparat cand i-a vazut cat de lacomi si nesatuli au ajuns piticii sai de altadata.

Ca o adevarata Alba ca Zapada, facandu-se ca nu a stiut si nu a vazut nimic, Basescu si-a tradat puterile paranormale. Cu cat seful statului se supara mai rau pe cineva, cu atat mai rau si acea persoana ajunge sa cunoasca si sa intalneasca mana lunga a Justitiei. Cazul Voicu si tot ceea ce il inconjoara este "infectia de la Interne" despre care... si aici nu mai intelegem.

Pe de o parte, presedintele ne spune ca a auzit de la televizor, pe de alta parte ne lasa sa intelegem ca stia de ea inca de anul trecut, din momentul in care cei doi ministri de la Interne (preacinstitul Oprea si preacorectul Dragnea) isi prezentasera demisiile, intrucat intre timp problema devenise una de siguranta nationala.

Intre stia si nu stia, intre supararea presedintelui aducatoare de zeghe si prietenii vechi deveniti hrapareti si lacomi, intre moguli cu televiziuni mincinoase si manipulatorii si gazde sincere si amicale, in punctul culminant al serii, Basescu ne ilumineaza pe toti cu revelatii si adevaruri fara precedent.

Adevaruri pe care le-am putea crede doar daca Traian Basescu devine intr-adevar Alba ca Zapada, iar toti cei din jurul sau piticii voiosi si cinstiti, asa cum ii stiam din povestea adevarata a copilariei noastre.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Traian Basescu PDL moarte, #Traian Basescu bolsevizare PDL , #PDL
Comentarii
Poza atitudini.wordpress.com
atitudini.wordpress.com
rank 5
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Liberalii si prin ei libernautii au capatat o gura de oxigen ; asa cred ei ! Au capatat ceva mai mult glas si au iesit cu acelasi stil de care multora ni s-a facut lehamite .