Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Basescu a cerut sesiune extraordinara pentru Coduri, Legea ANI si Legea Educatiei

Luni, 21 Iunie 2010, ora 07:01
2230 citiri
Basescu a cerut sesiune extraordinara pentru Coduri, Legea ANI si Legea Educatiei

Traian Basescu le-a cerut parlamentarilor PD-L sa faca demersuri pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Legislativului astfel incat sa fie adoptate Codurile juridice, Legea ANI si Legea Educatiei, au declarat pentru NewsIn surse participante la intalnirea de la Snagov.

Codurile de procedura penala si civila s-au mai aflat in atentia presedintelui. Traian Basescu a trimis in mai multe randuri scrisori presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului in care a solicitat adoptarea Codurilor pana la finalul acestei sesiuni parlamentare, invocand faptul ca Romania se afla inca sub mecanismul de cooperare si verificare al Comisiei Europene.

Dezbaterea Codurilor treneaza in Parlament de la sfarsitul anului trecut, iar datele pentru depunerea rapoartelor au fost amanate, succesiv, prin votul plenului Camerei Deputatilor si Senatului.

Pe 8 iunie, Parlamentul a decis, la solicitarea Comisiei pentru Codurile de procedura civila si penala, ca termenul de depunere a rapoartelor pentru cele doua acte normative sa fie 18 iunie.

In ceea ce priveste situatia Agentiei Nationale de Integritate, Legea 144/2007 privind organizarea si functionarea ANI a fost declarata neconstitutionala in luna aprilie.

Noua Lege ANI se afla in reexaminarea Parlamentului, la solicitarea Presedintiei. Legea urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor, dupa ce a trecut de comisii. Senatul este Camera decizionala.

Legea Educatiei se afla in dezbaterea Senatului, camera decizionala, insa termenul pentru finalizarea raportului a fost deja depasit, fara ca membrii Comisiei de invatamant sa parcurga nici jumatate dintre articole. In aceste conditii, Comisia a solicitat prelungirea termenului de depunere a raportului cu inca o saptamana.

Presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc, o parte dintre membrii Cabinetului, parlamentari si eurodeputati din PD-L s-au reunit duminica la Snagov. Printre subiectele despre care s-au dorit clarificari s-a aflat si oportunitatea remanierii Guvernului, dupa cum a reiesit din declaratiile publice din ultima perioada ale democrat-liberalilor.

Democrat-liberalii au ajuns la concluzia ca in acest moment nu este oportuna remanierea sau restructurarea Guvernului, acest lucru urmand sa fie luat in discutie dupa doua sau trei luni, timp in care Executivul trebuie sa puna in aplicare masurile de austeritate.

Intalnirea a avut loc dupa ce motiunea de cenzura a fost respinsa in Parlament, la inceputul acestei saptamani. O sedinta informala asemanatoare a mai avut loc in urma cu doua saptamani.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Traian Basescu remaniere guvern, #Basescu intalnire Snagov, #Basescu sesiune speciala legi , #PDL