Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Basescu: Aveam nevoie ca de aer sa nu existe incidentul Pasat

Joi, 10 Februarie 2011, ora 17:29
1806 citiri
Basescu: Aveam nevoie ca de aer sa nu existe incidentul Pasat
Foto:Arhiva/Evenimentul Zilei

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat in cadrul unui interviu la Radio Romania Actualitati ca blocarea arestarii deputatului Dan Pasat de catre Parlament si faptul ca s-a amanat din nou votul pentru alegerea unui nou Consiliu Superior al Magistraturii vor avea consecinte in evaluarea tarii din raportul pentru Mecanismul de Cooperare si Verificare, care va fi prezentat vineri.

"Vineri iese raportul de monitorizare pe justitie. Aveam nevoie ca de aer de cazul Pasat in justitie si sa inlaturam suspiciunile ca avem un CSM lipsit de credibilitate. Aceste cazuri pot avea cel mai dur efect, se vor regasi in raportul MCV, cu riscul de a ni se pune, in cazul Pasat, formularea de cel mai dur efect, in vara: lipsa de vointa politica in lupta impotriva coruptiei. In raport nu se spune ca Ponta nu a vrut sa voteze, ca liberalii nu au vrut sa voteze, ca PDL-ul a avut 12 oameni lipsa, ci ca Parlamentul blocheaza lupta impotriva coruptiei", a declarat, joi, presedintele Traian Basescu, la Radio Romania Actualitati.

"Lucrurile acestea, fie ca e cazul Pasat, fie ce s-a intamplat cu CSM-ul, iti reduc increderea ca ai un partener alaturi de care sa mergi mai departe. Am incredere ca pana la urma miscam lucrurile, solutia este sa fim toti responsabili", a adaugat seful statului.

Seful statului a mai spus ca PD-L trebuie sa isi rezolve problemele de credibilitate in lupta anticoruptie, apoi a ironizat PSD, spunand ca acest partid "le rezolva altfel", facand aluzie la protestul fata de arestarea presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu.

"Cand te duci cu Hrebenciuc, cu Nastase, cu avocatul Ponta la Pitesti, rezolvi toate problemele".

Seful statului crede ca daca PD-L nu va urma din nou calea anticoruptie, va trebui sa suporte consecintele pe plan politic.

"Pierde credibilitatea cu privirea la determinarea de lupta impotriva coruptiei. Trebuie sa ia masuri sau vor suporta consecintele. "Ce masuri? a intrebat moderatoatea. "O sa le spun lor", a raspuns seful statului.

Neputinta USL

Intrebat daca ar putea chema la guvernare nou-creata Uniune Social Liberala, pe care o considera de stanga, presedintele Traian Basescu a declarat ca totul depinde de programul pe care il au, dar ca deocamdata acesta consta doar in fraza "Jos Basescu".

"Eu nu spun nimic rau, ei au format o alianta de stanga ale caror obiective nu le stiu. Am inteles ca Antonescu sacrifica cota unica, care n-a fost steagul lor, a fost steagul meu. E o alianta de stanga , foarte bine ca s-a facut. Putem analiza posibilitatea participarii la guvernare in functie de programul pe care o sustin. Deocamdata, "Jos Boc, jos Basescu nu spune nimic, le marcheaza neputinta. Nu pot sa-si atinga aceste obiective".

El i-a criticat pe membrii noii aliante PSD-PNL-PC pentru propunerile populiste referitoare la cresterea pensiilor si salariilor, spunand ca nu exista resurse pentru asta.

"Ce propun ei romanilor, cand tara e iesita din riscul de a se pravali in criza? Cresterea salariilor? Cu ce? Dublarea pensiilor? Cu ce? Cresterea ajutoarelor sociale? Cu ce?"

Seful statului a spus ca vrea sa afle si parerile lor despre noul acord cu Fondul Monetar International si ca va vedea ce cred despre asta la votul din Parlament pentru ratificarea acestuia.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Basescu incidentul Pasat MCV, #Basescu Pasat CSM , #PDL