Basescu cere veteranilor PDL sa faca un pas inapoi: E nevoie de intinerirea conducerii

Duminica, 04 Septembrie 2011, ora 11:03
2486 citiri
Basescu cere veteranilor PDL sa faca un pas inapoi: E nevoie de intinerirea conducerii
Foto: Antena 3

Presedintele Traian Basescu a cerut, duminica, o intinerire la nivelul de conducere al PDL, apreciind ca "este nevoie de un suflu nou si acest lucru trebuie sa il inteleaga in primul rand veteranii partidului".

"Este nevoie de un suflu nou si acest lucru trebuie sa il inteleaga in primul rand veteranii partidului, dar si voi. Veteranii sunt cei care au avut puterea sa faca o schimbare la varful partidului, in 2001, iar astazi le cer sa aiba puterea sa faca o noua primenire", a declarat seful statului, prezent la Scoala de vara a Organizatiei de Tineret a PDL.

"Ultimul congres a insemnat o primenire puternica la varf, dar trebuie sa continue la urmatoarele alegeri. A nu avea concordanta intre slogan si realitatea viitoarelor liste de consilieri si parlamentari ar fi o mare eroare. Sloganul dumneavoastra - smart and right - este ceea ce ne trebuie acum. Este important ca cei vechi in partid sa inteleaga ca trebuie pusa concordanta intre slogan si actiunea partidului", le-a spus Basescu tinerilor pedelisti.

Noi contre cu presa

Presedintele Traian Basescu si-a inceput discursul prin a-i apostrofa pe jurnalisti, pentru ca si-au instalat camerele de luat vederi in randurile din fata, astfel ca seful statului nu ii putea vedea pe tinerii din partid.

"Nu e nimic de negociat, vreau sa vad tinerii, camerele pot sa stea in spate, aveti obiective care pot face poze din Venus pana in Neptun", a spus Basescu.

In continuare, seful statului le-a atras atentia colegilor sai ca "suntem intr-un moment in care capitalismul cum a evaluat si-a atins niste limite, se impun aplicari de corectii in modul in care functioneaza sistemul bancar, societatile".

"Sunt unul dintre politicienii din Romania si putinii din Europa aflati la putere care au curajul sa spuna ca Europa sociala nu mai poate functiona. Solutia corecta este Europa performanta. Europa sociala a fost o solutie pe care oamenii politici nu au stiut sa o opreasca la timp. Si noi am crezut in ea si am dezvoltat-o mai mult decat ne-au permis curelele. E clar ca oamenii politici europeni trebuie sa le spuna natiunilor lor ca Europa sociala nu mai are resurse sa functioneze. Conceptul trebuia oprit imediat dupa prabusirea comunismului in Europa si dezvoltat capitalismul inteligent", a adaugat seful statului.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#basescu scoala tineri , #PDL