Basescu: Cine a spus ca ma intorc in PDL? Ma voi ocupa de reconstructia dreptei

Marti, 12 Martie 2013, ora 21:57
5723 citiri
Basescu: Cine a spus ca ma intorc in PDL? Ma voi ocupa de reconstructia dreptei
Foto: Digi24

Traian Basescu a confirmat, marti seara, ca se va intoarce in politica la finalul celui de-al doilea mandat de presedinte, dar a precizat ca nu neaparat in PDL. In plus, el a spus ca in PDL sunt "doi barbati" care se pot bate "cu succes" cu Crin Antonescu la alegerile prezidentiale.

"Ma voi intoarce in politica, dar nu am spus ca la PDL", a declarat Traian Basescu razand, intr-o emisiune la Digi24, aratandu-se amuzat de felul in care "se vanzolesc" Vasile Blaga si Elena Udrea sa ii cedeze diverse locuri in conducerea partidului, la intoarcerea sa.

Traian Basescu a spus ca asteapta mai intai sa vada "cum evolueaza PDL", precizand foarte clar ca "intr-un partid care isi ingroapa singur sansele nu ma duc!".

"Ma voi ocupa sa reconstruiesc dreapta, daca PDL nu mai poate", a subliniat acesta.

Traian Basescu l-a criticat pe Vasile Blaga, spunand ca se uita "cu cata usurinta si-ar negocia partidul cu PNL".

"Mai, frate, partidul asta a dat Romaniei de doua ori presedintele Romaniei, de trei ori primar general, trei guverne, a trecut tara printr-o criza cumplita, si-a sacrificat voturile ca sa iasa rapid tara", a facut acesta o scurta trecere in revista a realizarilor politice ale PDL.

Intrebat la ce se refera cand vorbeste despre reconstructia dreptei, Traian Basescu a raspuns ca nu vrea sa intre in alte detalii.

"Stiu ce am in cap!", a adaugat razand.

Fostul presedinte al PDL nu s-a putut insa abtine sa faca noi comentarii.

"Nu as vrea ca PDL sa fie in afara unei astfel de constructii, sa il vezi pribegind 'Luati-ma si pe mine la guvernare!'(...)

Ii aud 'Asteptam sa se rupa USL!'. Imi vine sa rad. Sunteti seriosi, sanatosi? Ce interes are USL sa se rupa, oricat s-ar certa, a fost o alianta de mare succes. Am convingerea ca il vor sustine pe Crin Antonescu in 2014 pentru ca beneficiile sunt uriase! Isi scot presedintele, apoi, daca raman, inca o guvernare din 2016", a adaugat Traian Basescu.

Seful statului a completat insa ca acest scenariu este valabil doar daca "intre timp PDL nu se modernizeaza rapid" si daca nu renunta si sta sa faca "opozitie constructiva" pe langa unii sau altii.

"Vor ingropa un partid care a avut performante incredibile!", le-a transmis Traian Basescu democrat-liberalilor.

"As fi vrut sa candideze Cristi Preda"

Intrebat daca este adevarat ca o sustine pe Elena Udrea la sefia PDL, Traian Basescu a spus ca nu vrea sa intre in asemenea subiecte, dar a precizat: "chiar cred ca in raport cu solutia actuala poate fi o solutie, are potential de crestere mult mai mare, actuala conducere nu are".

"Sigur, si Monica poate fi o solutie. Eu am facut declaratiile cand nu erau decat doi competitori", a adaugat presedintele.

Rugat sa comenteze declaratiile Elenei Udrea potrivit carora PDL trebuie sa se pregateasca pentru epoca "post-Basescu", Traian Basescu a replicat razand "E realista!".

"Nu va uitati la ea ca e blonda, e extrem de pragmatica, stie foarte bine ca epoca Basescu s-a teminat. Eu nu mai pot sa insufletesc electoratul", a mai spus acesta.

Cat despre Monica Macovei, Traian Basescu a spus ca ii da "o sansa buna", cu conditia "sa dea sentimentul ca e atasata de partid si ca va ramane in PDL".

In context, presedintele a reamintit ca i-a sustinut pe asa-zisii intelectuali intrati in PDL, enumerandu-i. Din greseala, in loc de Cristi Preda a spus Cezar Preda, iar unul dintre moderatorii emisiunii l-a corectat.

"Pe Cezar Preda nu l-am sustinut niciodata, nu a castigat niciodata", s-a corectat presedintele.

Traian Basescu a dorit sa ramana pe subiectul odata deschis. "Am fost alaturi si de el, si de Vasile Blaga. Tin la Blaga foarte mult, dar ii spun 'Stop! Pentru ca ingropi PDL'. Fiecare avem o limita pana la care putem tracta un partid. Probabil potentialul lui s-a suprapus cu al meu", a comentat fostul lider PDL.

Revenind la candidatura Monicai Macovei, Traian Basescu a dezvaluit: "As fi vrut sa candideze Cristi Preda. Ar fi fost o candidatura extrem de binevenita. S-a atasat mai mult de partid in ultima perioada, de cand a devenit vicepresedinte. Dar, sigur, emblema anticoruptiei ramane Monica, ea e o solutie pentru tronsoane de electoral foarte mari".

Cand s-ar putea rupe PDL

Intrebat cat de mare crede ca este posibilitatea ca PDL sa se rupa dupa Conventia din 23 martie, Traian Basescu a raspus scurt: "Intr-o singura varianta e valabila: daca va fi trucata, stiu sigur ca partidul se va rupe. Nu va rabda nimeni o conventie trucata".

Presedintele a completat, facand referire la informatiile aparute in presa, ca exista acest risc cata vreme sunt semnalate "voluntarisme ale unor sefi de filiala care au dat afara pe cei care sustineau alta motiune" si reamintind ca "sunt 24 de presedinti de organizatii numiti interimar, care datoreaza aceasta numire actualei conduceri".

Ce sanse are Crin Antonescu la prezidentialele din 2014?

Intrebat direct ce sanse ii da lui Crin Antonescu la alegerile prezidentiale de anul viitor, Traian Basescu a raspuns: "Are sanse pentru ca USL va ramane".

"Cine isi face iluzii ca sta asa, cu mainile in san, si ii vor creste procentele se insala. USL va ramane", a adaugat.

Imediat, Traian Basescu a facut trimitere din nou la PDL.

"E o sansa extraordinara pentru un PDL care se curata si se reasaza sa fie un partid care sa poata da presedintele in 2014", a punctat acesta, mai ales daca dupa conventie va intra pe un trend crescator, lucru ce ar putea fi confirmat la alegerile europarlamentare.

Intrebat daca in PDL exista prezidentiabili, Traian Basescu a spus: "Multi!", refuzand sa dea nume.

"Sunt doi oameni care se vor bate cu succes cu Crin Antonescu!", s-a aratat convins seful statului.

Intrebat daca printre ei e si vreo femeie, Traian Basescu a precizat: "Numai barbati".

De asemenea, intrebat ce il face sa creada ca au sanse in fata liderului PNL, Traian Basescu a subliniat: "In primul rand pentru ca ii sunt superiori intelectual si au experienta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu revenire PDL, #Basescu reconstructie dreapta, #Basescu alegeri PDL , #PDL
Comentarii
Poza maxi
maxi
rank 5
Ha ha ha! Uitatzi-va la el...
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Banuiam io ca se-ntoarce in fruntea PNL