Basescu confirma pactul electoral secret dintre PNL si PSD

Luni, 22 Decembrie 2008, ora 22:55
6852 citiri
Basescu confirma pactul electoral secret dintre PNL si PSD

Presedintele Traian Basescu a confirmat luni seara ca era la curent cu o intelegere preelectorala intre PNL si PSD.

"Sigur ca stiam. [...] Am luat decizia sa anunt inainte de alegeri calendarul si sa nu incep nicio consultare cu partidele decat dupa anuntarea rezultatelor oficiale, ceea ce facea inutil gestul PSD-PC de a anunta o majoritate in noaptea alegerilor", a declarat Traian Basescu, invitat la emisiunea "Nasul", la B1 Tv.

Exit-poll-urile au intoxicat populatia

Pe de alta parte, seful statului a acuzat Insomar si CCSB ca si-au corelat rezultatele, in asa fel incat sa confere o atmosfera propice unei intoxicari a populatiei.

"Spre rusinea celor doua case care au facut exit poll-urile, Insomar pentru trustul Realitatea si CCSB pentru Anteana 1 si-au corelat rezultatele, in asa fel incat sa confere acea atmosfera pentru a ajunta la intoxicarea populatiei cu rezultatele alegerilor", a acuzat presedintele Traian Basescu.

Daca il desemnam luni pe Stolojan, "inchideam eu usa pentru PNL"

"Am vrut sa fiu extrem de corect cu toate partidele. Joi s-au anuntat rezultatele, iar vineri am convocat partidele la consultari. Au fost trei partide care au revendicat pozitia de premier: PNL, PD-L si PSD. Puteam sa inchei consultarile vineri", povesteste seful statului.

"Am mai lasat pana miercuri desemnarea primului ministru, am sperat pana in ultima clipa ca un partid, PNL-ul, sa se flexibilizeze. [...] Stiam ca daca l-as fi desemnat pe Theodor Stolojan luni, practic inchideam eu usa pentru PNL. Am amanat pana miercuri, in speranta ca se produce o flexibilizare la PNL", a dezvaluit Traian Basescu.

Pentru a respecta calendarul anuntat, Traian Basescu l-a desemnat premier pe Theodor Stolojan. "Miercuri nu mai puteam intarzia", a spus seful statului.

"In acel anunt cu doua zile inainte de alegeri am fixat un calendar, Guvern pe 22 sau pe 29 decembrie. Mi-am dat seama ca pot sa dirijez ... conduc lucrurile de asa natura incat sa am Guvern pe 22", a declarat Traian Basescu.

Vom avea Guvernul Basescu 3?

Se poate spune ca am avut Guvernul Basescu 1 - Guvernul Tariceanu, sau macar o parte din el - acum avem Guvernul Basescu 2 - Guvernul Boc.

"O sa avem si Guvernul Basescu 3", a declarat seful statului, lasand sa se inteleaga ca va mai candida la un mandat prezidential, fara sa precizeze clar acest lucru.

Boc, bunul partener

Noul premier, spune Traian Basescu, este un foarte bun partener. O persoana politica, un edil, care in patru ani de mandat, la primaria Clujului, nu a fost atins de controverse.

In ceea ce priveste presedintia PD-L-ului, atunci cand Traian Basescu i-ar fi lasat conducerea lui Boc, i-ar fi spus "Acum iti dau partidul, poate o sa iti dau si tara".

Judecatoarea prinsa beata la volan, cu pensia mai mare decat salariul presedintelui

In ton cu discursul din plenul Parlamentului al lui Emil Boc, Traian Basescu a vorbit si despre salariile si pensiile din magistratura, dezvaluind ca a semnat cererea de pensionare a judecatoarei care a fost prinsa conducand in stare de ebrietate.

Ce este ciudat? Faptul ca aceasta judecatoare are pensia mai mare decat salariul presedintelui Romaniei, Traian Basescu.

Lansare de carte

Totusi, motivul prezentei lui Traian Basescu in emisiunea "Nasul", moderata de Radu Moraru, a fost lansarea unei carti omonime productiei TV, o carte de interviuri cu si despre seful statului.

Presedintele a apreciat totusi ca emisiunile cu Gigi Becali au fost probabil mai amuzante decat cele cu el si s-a declarat pregatit sa plece in vacanta, pentru ca "si-a terminat treaba". Acum ramane sa si-o mai termine si Guvernul.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Traian Basescu, #pact secret coalitie, #negocieri PSD PDL , #PDL