Basescu spune bancuri: In 2012, mare act de curaj va fi sa spui ca esti pedelist

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 20:21
4729 citiri
Basescu spune bancuri: In 2012, mare act de curaj va fi sa spui ca esti pedelist
Foto: Arhiva (TVR)

Presedintele Traian Basescu le-a atras atentia, marti, liderilor democrat-liberali, ca, in sondaje, partidul are o incredere de 11%. Motivul pentru care a luat in calcul varianta unui premier independent, a spus seful statului la intalniri, este posibilitatea ca PD-L ar putea pierde alegerile din 2012, iar membrii partidului trebuie sa caute solutii care sa duca la relansarea imaginii guvernarii.

"Ultimul sondaj arata o incredere de 11%, cu o marja de eroare de +/- 3%. Deci e 8%, cum ajungi la peste 30%?", le-ar fi spus seful statului liderilor PD-L din teritoriu, potrivit unor fragmente din discutiile de marti, facute publice de Antena 3.

Totodata, Traian Basescu a precizat ca nu are de gand sa plece de la Cotroceni pana in 2014.

"Ca orice roman, eu iau situatia critica acasa. Si daca e 8%, ce? Ca un comandant de nava, eu merg mai departe. Eu am de gand sa stau la Cotroceni pana in 2014. Voi pana cand aveti de gand sa stati? As vrea sa stiu ca va ganditi la cum ramane cu guvernarea si cum castigam alegerile in 2012. Eu in principal imi mentin mandatul pe acest partid, nu pe altul. N-am altul, decat acest partid...", a continuat presedintele.

Traian Basescu le-a mai spus si un banc care circula pe piata: "In 2012, cel mai mare act de curaj va fi sa spui ca esti pedelist", a adaugat seful statului.

"Solutia politica este continuarea cu acest Guvern, pe care eu il voi sustine...atentie, ca daca nu dati o solutie cu perspectiva pozitiva tuturor parlamentarilor Aliantei, nu stiu cat veti mai avea majoritate", a avertizat Basescu.

"Daca ne intalnim cumva aici dupa o eventuala cadere a Guvernului si, dragii mei, ati picat, nu voi face sa va spun decat 'ce rau imi pare'", a continuat seful statului.

Ce au vorbit Basescu, Boc si liderii PD-L - vezi ce a rasuflat in presa

De asemenea, Basescu i-a criticat pe liderii PD-L, carora le-a reprosat ca nu au capacitatea de a lua o decizie.

"Nu aveti din pacate capacitatea sa stati la un loc, sa gasiti, sa discutati si sa luati o decizie. 'Domnule presedinte, asta este punctul nostru de vedere: mentinem Guvernul, schimbam Guvernul, vrem tehnocrat, vrem politician'", a mai spus Traian Basescu.

Seful statului le-a reamintit sefilor filialelor PD-L ca Guvernul nu mai poate continua dupa acelasi tipar ca pana acum si le-a spus raspicat ca trebuie sa ia o decizie in ceea ce priveste soarta lui Emil Boc.

"Nu va faceti ca nu stiti, marea dezbatere si in afara partidului, si in interiorul partidului este 'dom'le ce ne facem cu Guvernul?' ca premierul Boc nu mai este agreat de populatie, nu mai aduce voturi, deci stiti acest lucru. Ne lansam intr-o demagogie daca nu raspundem exact subiectului, iar a raspunde subiectului inseamna o decizie", a precizat seful statului.

Totusi, Traian Basescu a admis ca mandatul lui Emil Boc la sefia PD-L nu este o chestiune care, din punct de vedere constitutional, sa il priveasca pe presedinte.

"(...) si n-ar trebui sa ma bag in asta, constitutional, dar adaug faptul ca intrati intr-un proces de alegeri interne, intr-un moment in care trebuie lansata si guvernarea. Aveti grija, acest proces nu trebuie sa creeze tensiuni interne", a mai spus Basescu din spatele usilor inchise.

Liderul grupului PD-L din Camera Deputatilor, Mircea Toader, a declarat, miercuri seara, invitat la Antena3, ca seful statului le-a vorbit sefilor de partid de un procent de incredere de 18%, nicidecum de 8%, asa cum reiese din inregistrari.

"E treaba noastra", a raspuns, incisiv, Mircea Toader, intrebat daca PD-L sustine un premier tehnocrat ori vrea un membru din partid/

Traian Basescu a anuntat marti dupa-amiaza, la finalul intalnirii cu liderii PD-L, ca s-a discutat doar relansarea increderii in actualul Guvern. Despre eventuala schimbare a lui Emil Boc de la sefia Executivului, Basescu a spus ca exista multe solutii, dar discutiile sunt premature pana la Congresul UDMR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#traian basescu intalniri pdl, #traian basescu sondaje pdl , #PDL