Basescu vrea sa-i seduca pe liberali cu Isarescu premier

Vineri, 11 Decembrie 2009, ora 07:55
3841 citiri
Basescu vrea sa-i seduca pe liberali cu Isarescu premier
Foto: bisericasecreta.files.wordpress.com

Presedintele Traian Basescu si l-ar dori pe Mugur Isarescu premier, desi guvernatorul BNR si-a exprimat in repetate randuri refuzul de a conduce vreun nou executiv, dupa experienta din 1999-2000.

Surse din PD-L citate de Gandul sustin insa ca Traian Basescu vrea sa-i ofere functia de premier lui Isarescu, cu promisiunea ca acesta din urma nu isi va pierde nici mandatul din fruntea BNR.

Isarescu este curtat de Basescu nu doar pentru capacitatea sa profesionala, ci si pentru faptul ca liberalii nu vor mai putea invoca pretextul unui guvern "marioneta" daca acesta este condus de guvernatorul BNR, o personalitate care nu s-ar lasa influentata de manevrele sefului statului. Asadar, Isarescu este momit la guvernare si pentru a-i seduce pe liderii PNL, care au rezerve in a intra la guvernare alaturi de PD-L.

Aceleasi surse citate de Gandul sustin ca Isarescu, daca va fi convins sa ia macar in considerare oferta, ar dori sa aiba in spate un guvern politic puternic, format nu doar din PD-L si UDMR, ci si din alte partide, fie PNL, fie PSD.

Este putin probabil insa ca Isarescu sa accepte oferta avand in vedere ca nu mai devreme de joi consilierul guvernatorului, Adrian Vasilescu, a explicat motivele pentru care Isarescu nu vrea sa fie premier.

Atunci, a doua preferinta a lui Basescu este un premier PD-L care sa conduca un guvern din care nu ar lipsi fostul pesedist Gabriel Oprea, Vasile Blaga, Elena Udrea si Adriean Videanu.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Isarescu premier, #guvern PDL PNL, #Basescu Isarescu premier , #PDL