Basescu vrea sa schimbe stilul de guvernare, dar asteapta alegerile din UDMR

Marti, 15 Februarie 2011, ora 18:29
2823 citiri
Basescu vrea sa schimbe stilul de guvernare, dar asteapta alegerile din UDMR
Foto: Antena3

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, la finalul discutiilor cu parlamentarii PD-L, ca toate consultarile pe care le-a avut in ultima perioada cu conducerile formatiunilor din arcul guvernamental au vizat gasirea de solutii privind o schimbare a "stilului de guvernare" prin care sa se recastige increderea populatiei.

Seful statului a precizat ca actualul Executiv a incheiat cu succes acordul cu UE, FMI si BM, motiv pentru care acum se poarta "o serie de consultari in interiorul Coalitiei legat de nevoia de relansare a increderii in Guvern".

"Acordul a facut ca Romania sa iasa din zona de risc, de derapaj economic. Suntem la momentul la care, contrar estimarilor, trimestrul 4 al anului 2010 da semnalul de trecere pe crestere pozitiva, chiar si foarte mica, a PIB-ului, suntem la momentul la care estimarea cresterii negative a PIB-ului a fost infirmata(...) Deci cred ca Guvernul trebuie sa gaseasca un alt stil de guvernare, care nu mai vizeze trecerea prin criza, ci sa vizeze relansarea economica", a declarat Traian Basescu.

Seful statului a subliniat foarte clar ca noile obiective ale Guvernului nu pot fi atinse fara "restabilirea increderii in Executiv" si s-a aratat convins ca "aceasta coalitie, in ansamblul ei, poate sa duca la o crestere mai mare decat cea estimata".

Traian Basescu a punctat insa foarte clar ca acest lucru nu se poate intampla decat cu conditia ca intreaga coalitie sa fie "solidara si informata cu privire la nevoia gasirii de solutii".

Basescu nu il schimba pe Boc. Deocamdata

El a precizat ca a avut in ultimele zile intalniri pe aceasta tema atat cu liderii filialelor PD-L, cat si cu conducerile UDMR, UNPR si cea a grupului minoritatilor.

"Dupa terminarea alegerilor la UDMR vom putea sa avansam, dar lucrurile trebuie discutate", a tinut sa precizeze seful statului.

Intrebat de jurnalisti daca se discuta varianta unui premier independent, seful statului a explicat ca sunt multe solutii de relansare a increderii in Guvern si ele trebuie gasite de oamenii politici.

"Am vazut speculatiile cu numiri de premieri. Sunt in afara realitatii, nimic nu se va lua in discutie pana ce se termina alegerile din UDMR", a spus presedintele, admitand ca exista si varianta numirii unui premier independent, dar ca nu crede ca "in coalitia de guvernare va exista sustinere pentru aceasta idee".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Basescu premier independent, #Basescu PDL, #Basescu schimbare Boc , #PDL