Cum se autodistrug iremediabil PDL si Traian Basescu (Opinii)

Joi, 12 Iulie 2012, ora 22:31
3621 citiri
Cum se autodistrug iremediabil PDL si Traian Basescu (Opinii)
Foto: Arhiva

Daca va marsa in continuare pe aceasta linie a discursului apocaliptic, in care Romania se afla ba sub dicatura, ba se incearca o lovitura de stat, PDL nu risca decat sa-i faca rau lui Traian Basescu si efortului acestuia de a-i convinge pe romani ca merita sa-si termine mandatul.

Dupa ce Curtea Constitutionala a respins mare parte din sesizarile PDL, acest partid continua tirada despre atacurile USL la institutiile statului si anihilarea statului de drept.

Am vazut inca de la inceputurile procedurii de suspendare ca presedintele Basescu nu si-a calibrat discursul, pentru a-l aduce in concordanta cu ceea ce afirmau pedelistii. Traian Basescu a venit in fata plenului Parlamentului, recunoscand legitimitatea deciziei acestuia, insa PDL a mers pe cu totul alta linie.

Au continuat sa fie radicali, atacand dur actuala putere. S-a vorbit chiar ca europarlamentarul PDL, Monica Macovei, ar fi mers cu para la Bruxelles, unde a sustinut ca guvernul Ponta urmeaza sa aresteze judecatorii CCR.

Chiar si dupa ce deciziile Curtii au fost, in mare parte, favorabile USL, liderii PDL nu au ezitat sa iasa in fata publicului, acuzand aceleasi manevre oculte din partea uselistilor. Cat timp au fost la guvernare, liderii PDL se fereau de ochii presei ca de ciuma.

Aveau multe explicatii de dat, iar singura tribuna de la care vorbeau romanilor era postul public de televiziune sau alte canale media cu afinitati portocalii. Acum, Cezar Preda, de exemplu, convoaca conferinte de presa de mai multe ori pe zi.

Repeta obsesiv aceleasi teme, pe care le aminteam la inceput articolului. E o tactica periculoasa care poate face mai mult rau presedintelui, decat sa-l ajute.

Cum sa-l asculte oamenii pe Cezar Preda, vituperand si acuzand incalcarea regulilor statului de drept, cand, timp de aproape patru ani, acest domn si altii ca el nu au avut nimic de spus vizavi de incalcarile grave ale acestor reguli de catre PDL, pe perioada cat acest partid s-a aflat la guvernare?

L-a auzit cineva pe Cezar Preda sau pe Vasile Blaga aratandu-se ofuscat, cand Guvernul Boc refuza sa puna in aplicare decizii definitve si irevocabile ale instantelor judecatoresti, care dadeau dreptate bugetarilor carora le fusesera ciuntite salariile? Se arata vreun membru PDL intrigat cand, in iarna, in timpul protestelor din Piata Universitatii, jandarmii bateau ca la fasole manifestantii?

A reactionat adecvat vreun pedelist, atunci cand Basescu numea CCR ca fiind "o institutie penibila"? Sau cand acelasi presedinte dadea indicatii publice judecatorilor sa nu mai acorde decizii favorabile bugetarilor, ca statul nu are bani de cheltuit cu deciziile lor?

Cum sa interpretezi imaginea cu Basescu tinand un copil in brate, cand insusi presedintele dadea de pamant cu mamele si bebelusii din acesta tara? Ei, vedeti domnilor pedelisti, probabil ca tocmai astea-s motivele pentru care discursul dumneavoastra nu mai are credibilitate. Nu poti da lovituri de imagine, cand in spatele tau stau atatea pacate.

Poate ca astfel de discursuri apocaliptice ar fi avut ceva priza la public, daca ar fi venit din alta directie, si nu din partea celor care i-au dat tarii pe Blejnar, Sorin Apostu sau Antonie Solomon. Plus ca romanii ii urasc pe cei care merg cu para, pe "sifonari", daca ar fi sa ne exprimam mai pe romaneste. Le aduce aminte de vechile obiceiuri autohtone, cand trepadusii boieri mergeau la Inalta Poarta pentru a revendica tronul statal.

Si mai e ceva. Credeti ca electorii au uitat minciuna din 2007, cu acea demisie in cinci minute, in cazul unei suspendari? Sau ca nu se simt jigniti ca s-au dus la fiecare trei luni in Piata Universitatii la intalnirea cu presedintele, iar el nu era acolo?

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#suspendare Traian Basescu, #referendum Basescu, #campanie electorala PDL, #USL CCR , #PDL