Editorial: Catusele lui Basescu zangane degeaba, PD-L a murit

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 10:35
4411 citiri
Editorial: Catusele lui Basescu zangane degeaba, PD-L a murit

Comportamentul PD-L suna in felul urmator: stii ceva, domnule Basescu, ia-ti matale catusele si bagati-le in fund, ca Pamantul se invarte in continuare!

Sa ma explic. O tara intreaga a urmarit cu voiosie, trezita din amorteala, cum vin ozeneurile dupa cei mai bogati dintre bugetari. Amintirile au navalit de peste tot, ca nu e om, fiinta sau pasare sa nu fi trecut prin frontiera cu pasaportul imbunatatit.

Politistii din alte structuri si-au frecat mainile de bucurie, cu radiourile din radarele stealth date pe FM, ca mult i-au invidiat pe cei din vami, agentii fiscului asisderea, gata, s-a terminat cu domnia, sa manance toti aceeasi paine, daca-i democratie!

Electoratul pe care l-a pierdut PD-L in ultima vreme s-a inviorat brusc - uite ca n-a mintit pana la capat, ii arde pe corupti - , in general, bucuria a traversat clasa muncitoare ca la revolutie. Efect garantat.

Ajutoare au venit si din Opozitie. La televizor, printre relatari dintre elicoptere, niste imbecili infierau Puterea spunand s-a trezit abia acum, desi lucrusoarele din vami se stiau de cand lumea.

Pana si moderatorii si-au uitat setarile in fata prostiei flagrante si le-au spus ca au fost la putere o gramajoara de ani, si ca uite, mai cu viteza melcului, portocaliii au reusit pana la urma sa sparga buba. Nici nu mai conteaza de ce.

Si cand toata lumea se straduia sa aduca PD-L un omagiu mai cu voie, mai inconstient, inclusiv, prin ricoseu, liderul sindical Vasile Marica, a carui inteligenta e ca flota, a venit momentul-cheie: Votul in dosarul deputatului Dan Pasat. Fleosc!

Nu s-au strans voturile necesare pentru a aviza favorabil solicitarea procurorilor de trimitere in fata judecatorilor cu propunere de arestare.

Daca ziua ar fi avut 72 de ore, stirea ar fi incaput mai gros in jurnale, nu doar printre versurile cantecului haiducesc "Hai la spaga cat galeata". Si ganditorii mogulesti ar fi relevat ceea ce opinia publica desigur ca a observat: catusele zburda spre vamesi, nu si spre parlamentarii puterii. O actiune care explodeaza in simtirea electoratului risca sa se fasaie din cauza unor retardati.

Stiti inca o ironie? Conjunctura ajuta PD-L si din alta parte. Un sondaj Infopolitic realizat in perioada 5-7 februarie arata ca Uniunea Social-Liberala este cotata cu 61 la suta din intentiile de vot. Si ce-i cu asta? Am avut curiozitatea sa caut precedenta cercetare a aceluiasi institut, facuta in 19-22 ianuarie, si am adunat procentele PSD si PNL-PC. Total 65 la suta. In decembrie, fara PC, PNL si PSD adunau 61,5, iar in noiembrie 62,7.

De de n-a speculat nimeni de la PD-L aceasta scadere a fortelor opozitiei exact dupa coagularea lor? Pentru ca sunt plecati cu pluta. Noroc cu Victor Ponta, care a observat care este vulnerabilitatea aliantei: Dan Voiculescu. (Nota buna pentru seful PSD pentru seriozitatea cu care a abordat dialogul cu cititorii ziare.com, semn de respect).

Poate sa iasa Traian Basescu la televizor si sa spuna ca vamuirea-show s-a executat in urma unor informatii primite de el acum cateva luni (e bine ca a aflat intr-un final ce stia tot prostul), atata vreme cat in Parlamentul Romaniei cazurile "Pasat" se tin lant, iar partidul sau uita cu ce mesaj a castigat alegerile cel care l-a adus la putere, e in zadar.

N-o fi Traian Basescu cel mai indicat personaj sa dea lectii de moralitate. Eu personal sunt satul de el pana in gat. Insa omul are instinct si stie cum poate sa readuca PD-L in simtiri. Este politicianul cu cel mai bun nas de dupa revolutie.

Dar se vede treaba ca pedelistii si-au pus cruce. Ok, despre morti numai de bine!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#czul Pasat, #Vami televizor, #Traian Basescu PDL , #PDL