Editorial: Pericolul care pandeste PDL

Vineri, 30 Martie 2012, ora 11:45
3419 citiri
Editorial: Pericolul care pandeste PDL

N-am avut pana acum sentimentul ca PDL se afla pe tobogan. Nici cand Traian Basescu a anuntat masurile de austeritate, nici in momentul cand intentia de vot de-abia sarea de zece procente. Si nici macar dupa ce presedintele a aruncat ghioaga in capul medicului Raed Arafat, fapt care a scos mii de oameni in strada.

Am fost convins ca romanii se vor obisnui cu raul si pana la urma vor intelege ca fara banii FMI exista pericolul ca salariile si pensiile sa nu mai poata fi platite, deci reducerea cauciucului bugetar a reprezentat o salvare de moment, unica. Banuiam ca presedintele va scoate ceva din maneca, ca de obicei, iar fondatorul SMURD se va intoarce la minister. Am simtit ca Victor Ponta si Crin Antonescu nu vor lansa un desant de solutii-alternativa in multime, deoarece dorinta lor de sange si vointa de putere ii impiedica sa vada limpede singura lor foaie de parcurs castigatoare.

In plus, scorurile catastrofale pentru PDL din sondajele de opinie, chiar daca sunt reale (nu sunt, dar ajustarile s-au mulat pe o tendinta reala), arata o stare de spirit, o nemultumire, dezamagirea fata de faptul ca Traian Basescu nu a rezolvat toate problemele natiunii pocnind din degete. Un strigat.

Insa in ultimele saptamani, starea de nervozitate din principalul partid de guvernamant a atins un nivel care nu este de natura sa mobilizeze cea mai consistenta resursa a sa, si anume membrii aflati la baza acestei formatiuni.

Dosarele penale pentru coruptie, unele avand pe coperti nume grele, vezi cazul Sorin Apostu, foiala legata de migratia unor lideri de la varf, in frunte cu Sorin Frunzaverde, balbaielile din planul mesajului public, culminand cu schimburile de replici acide dintre vectorii de imagini, si nemultumirea fata de faptul ca Mihai Razvan Ungureanu nu deschide pusculita aflata la dispozitia sa sunt tot atatea probleme care i-ar putea determina, fara sa-si dea seama ce li se intampla, sa reduca motoarele.

Ultima mi se pare cea mai paguboasa pentru nevoia reasezarii trenului portocaliu pe sine. Pe de-o parte, refuzul premierului da nastere la suspiciuni legate de determinarea sa de a fi un acar pentru PDL - ma refer, repet, la o perceptia celor aflati la baza partidului. Pe urma, fiind uns de Traian Basescu, ii transfera aceasta farama de neincredere. In contextul celorlalte elemente (dosarele, dezertarile, cearta interna), pe care, iata, nu le poate controla, presedintele pierde din autoritate, este tot mai putin "tatucul".

De asta am sentimentul ca sandramaua paraie. Iar daca PDL nu va gasi resurse sa nu-si piarda capul, USL va castiga alegerile locale. Fara sa miste un deget.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Traian Basescu PDL, #alegeri locale parlamentare PDL , #PDL