Nicolicea: Independentii nu au cerut niciun minister

Miercuri, 16 Decembrie 2009, ora 21:49
1801 citiri
Nicolicea: Independentii nu au cerut niciun minister
Foto: Arhiva

Viceliderul parlamentarilor independenti, Eugen Nicolicea, sustine ca grupul din care face parte nu are nicio pretentie la vreo functie in viitorul guvern, ci ofera sprijin neconditionat PD-L pentru ca situatia politica sa se deblocheze si Romania sa primeasca banii de la FMI.

"Nu cerem ministere, sustinem PD-L pentru ca Romania trebuie sa aiba un guvern si sa primeasca banii de la FMI. Intrarea la guvernare nu este obligatorie, in primul rand este vorba doar despre o sustinere", a declarat Nicolicea, la RFI.

"Forta grupului consta in cele 25 de voturi ale independetilor, voturi ce asigura o majoritate PDL-ului. Parlamentarii vor sustine viitorul Guvern pentru ca interesul national primeaza", mai explica Eugen Nicolicea.

Intrebat daca exista vreo intentie de a cere un post de ministru, Eugen Nicolicea a declarat: "Nu! Nu exista o miza in obtinerea unei functii".

Presedintele Traian Basescu le-a spus miercuri parlamentarilor independenti, la inceputul consultarilor de la Cotroceni, ca obiectivul sau este ca Romania sa obtina un Guvern cu majoritate in Parlament inainte de Craciun, nu unul care sa treaca de votul de investitura si apoi sa nu reuseasca sa ia masuri pentru iesirea din criza.

Despre criza economica, presedintele le-a vorbit independentilor in metafore: "Romania este intr-un concert al crizei si fiecare tara are instrumentul cu care canta in acest concert. Datorita globalizarii, nu putem iesi din criza singuri". Traian Basescu a mai spus ca mentinerea unei crize politice nu ajuta cu nimic iesirea din criza economica.

La randul lor, independentii condusi de Gabriel Oprea, l-au asigurat pe presedintele reales al Romaniei ca vor vota un guvern competent. "Vom vota fara nicio conditie un Guvern competent, care sa scoata Romania din criza economica. Cred ca dvs. cu primul ministru trebuie sa aveti o dezbatere publica, in care sa explicati ce perioade grele ne asteapta".

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Eugen Nicolicea independenti, #grup independenti negocieri guvern, #Traian Basescu independenti guvern, #guvern PDL sustinere independenti , #PDL