Noua Dreapta, obsesia proasta a PD-L (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 23:38
6180 citiri
Noua Dreapta, obsesia proasta a PD-L (Opinii)
Foto: realitatea.net

Exista in tara unde nimeni nu mai da doi bani pe doctrine si ideologii o obsesie a Dreptei. Alimentata fals de reprezentantii partidului democrat liberal, ramasi izolati intr-o scena politica tot mai concentrate, obsesia Dreptei in viziunea lor suna cam asa - am ramas unicul partid de dreapta din Romania; toti au dezertat la stanga, spre socialism eventual; doar noi mai suntem purtatorii stindardului liberalismului.

Strategia este simpla - se incearca astfel sa se stranga randurile in dreptul simpatizantilor ideologiei de dreapta, atragerea electoratului fidel viziunii liberale, concentrarea masei celor dezamagiti de pasul gresit facut de liberalii autentici si, in final, transmiterea mesajului ca cei care inca ii mai urasc pe comunisti nu mai au de ales decat intre PD-L si pedelisti.

Cum poate fi o astfel de abordare in tara unde niciodata partidele nu si-au respectat un minim program electoral, dupa ce au ajuns la putere, si unde campania electorala dureaza in general tot atat cat un mandat obtinut in urma alegerilor? Insa nu asta e prostia cea mai mare in obsesia celor care vor sa se prezinte drept ultimii reprezentanti ai Dreptei romanesti, ci ideea care se presupune a fi inclusa apriori in aceasta teza - Dreapta este singura optiune buna, in comparatie cu orice alta varianta existenta pe piata.

Aceasta noua strategie de campanie electorala, inceputa deja de catre partidul democrat liberal, a luat nastere din doua mari temeri. Prima este disperarea provocata de scaderea in sondajele de opinie, in urma guvernarii cu efecte dezastruoase si a gafelor de neiertat.

A doua mare frica a PD-L este perspectiva de a ramane izolati pe scena politica, cu singura sansa de a alege ca parteneri de coalitie intre PRM si UDMR. (Sa nu ne gandim ca "independentii" plimbareti ai lui Oprea vor avea prea multe procese de constiinta cand va veni vorba sa opteze intre invingatori si invinsii urmatoarelor alegeri locale si parlamentare.)

Dar sa nu ne aventuram. Probabil calculele pe care partidul aflat acum la putere si le-a facut, in obscurele-i laboratoare, i-au dat cu plus. Si mai probabil, strategiile pe care le-a pregatit din postura de partid de guvernamant ii dau cu un si mai mare plus.

Sa nu ne pierdem increderea in resursele infinite ale unui partid care, aflandu-se la guvernare in Romania, are pe mana toti banii, toate parghiile manipularii oficiale, in numele statului, detine un aparat de propaganda clientelar aproape perfect si poate oferi iluzii si sperante populatiei in functie de jocul cresterii si descresterii procentelor din sondaje si a tendintelor de vot. Pana la urma, sa ne aducem aminte de filosofia de partid a lui Videanu, scapata probabil fara voie acum cateva luni.

Important nu este ce faci in timpul mandatului, populatia uita orisicum pana la alegeri. Cel mai mult conteaza ce faci, ce dai si ce promiti exact inainte de vot, atunci cand oamenii, oricum fara memoria trecutului, isi amintesc doar maririle si revenirile costisitoarea dinaintea votului. Iar PD-L stie asta foarte bine. Romanii nu. In acest scenariu, pana la urma, nici nu e tocmai greu de ghicit cine NU va pierde alegerile.

Biden l-a luat peste picior pe Trump la un eveniment de campanie. Cu ce crede președintele american că-și tratează rivalul său părul VIDEO
Biden l-a luat peste picior pe Trump la un eveniment de campanie. Cu ce crede președintele american că-și tratează rivalul său părul VIDEO
Încântat de primirea entuziastă de care a avut parte miercuri, 24 aprilie, la un eveniment de campanie, Joe Biden și-a luat peste picior adversarul din cursa pentru prezidențiale. Biden l-a...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Partidul Democrat Liberal, #Traian Basescu presedinte, #campanie electorala, #Emil Boc presedinte PDL , #PDL