PD-L il sustine pe Basescu la Cotroceni, dar nu l-a invitat la sedinta Colegiului Director

Joi, 08 Octombrie 2009, ora 17:35
1543 citiri
PD-L il sustine pe Basescu la Cotroceni, dar nu l-a invitat la sedinta Colegiului Director

Colegiul director al PD-L a decis joi sa il sustina pe actualul sef al statului in cursa pentru Cotroceni la alegerile prezidentiale din noiembrie.

Cu toate acestea, atat Vasile Blaga cat si Emil Boc au negat vehement ca l-ar fi invitat pe Traian Basescu la reuniunea de astazi, desi jurnalistii au observat o placuta cu numele presedintelui in dreptul unui loc gol din sala de sedinta a sefilor PD-L.

Cu toate acestea, ministrul de Interne, Vasile Blaga, a declarat la sfarsitul sedintei Colegiului Director al PD-L ca Traian Basescu nu a venit la intalnire pentru ca nu a fost invitat, iar zvonurile care au aparut cu cateva ore mai devreme au fost doar dezinformari.

"Domnul presedinte Traian Basescu nu a fost invitat", a declarat Vasile Blaga. Mai mult chiar el i-a explicat unei ziariste ca dezinformeaza, desi aceasta i-a spus ca au filmat placuta de pe masa pe care era trecut numele presedintelui.

"Eu nu am vazut nimic, dar presedintele nu a fost invitat", a mai spus Blaga. Si premierul Emil Boc a venit sa intareasca declaratiile vicepresedintelui PD-L si a spus ca Traian Basescu nu a fost invitat.

"Presedintele Traian Basescu nu a fost invitat la sedinta de joi. Daca si eu si colegii mei spun asta, inseamna ca nu a fost invitat", a raspuns Emil Boc, vizibil iritat, atunci cand a fost intrebat de jurnalisti despre vizita sefului statului.

PD-L sustine planurile de modernizare propuse de presedinte

Presedintele PD-L a declarat joi ca sustinerea candidaturii lui Traian Basescu de catre PD-L a fost aprobata in unanimitate de Colegiul Director, care a luat aceasta decizie dupa ce a analizat realizarile din primul mandat ale sefului statului.

"Am decis sa il sustinem pe Traian Basescu datorita realizarilor din primul mandat pe care le-a avut. Este vorba de reforma statului si modernizarea Romaniei, mai exact: intrarea Romaniei in UE, impunerea votului uninominal, accesul la dosarele fostei Securitati si condamnarea comunismului si cota unica de impozitare", a mai declarat premierul.

Emil Boc anunta ca PD-L sustine demersurile de modernizare si reformare a statului pe care le are presedintele in viitor.

"Sustinem demersurile sefului statului de a infiinta un Parlament unicameral, de a reforma Educatia prin Legea Educatiei, dar si adoptarea Legii Pensiilor", a mai declarat acesta.

Emil Boc a anuntat ca momentan nu va exista o lansare oficiala a candidaturii lui Traian Basescu pentru ca democrat-liberalii au treaba.

"Campania electorala inca nu a inceput. Altele sunt prioritatile. Nu am avut nicio actiune pe 17 octombrie, nu a fost inca confirmata. Nu e timp de baloane si balonase. Ele sunt rosii si sunt in alta parte, in Opozitie. Noi avem treaba! Guvernul nu bate pasul pe loc de teama ca va veni o motiune de cenzura, dar am vazut ca privilegiile sunt date jos foarte greu in tara asta", a mai declarat Boc.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Traian Basescu neinvitat sedinta, #sedinta colegiu director PDL , #PDL