PSD si PNL s-ar alia cu PD-L, dar n-au loc de Basescu

Luni, 08 Septembrie 2008, ora 21:34
2306 citiri
PSD si PNL s-ar alia cu PD-L, dar n-au loc de Basescu

Alegerile bat la usa si politicienii se tot gandesc cum sa faca sa obtina puterea si sa ajunga la Guvernare. Aliante mai mult sau mai putin cunoscute sau recunoscute apar in fiecare zi, insa foarte putine includ si PD-L-ul.

Dupa ce majoritatea partidelor au pus la zid asocierea democrat liberalilor cu PRM, liderul PSD Miron Mitrea si presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu spun ca nu sunt total impotriva unei aliante post-electotrale cu PD-L-ul, insa ar fi cam greu din cauza lui Traian Basescu.

"Atat timp cat Traian Basescu tine fraiele la PD-L, o alianta in acest sens este foarte complicata", a explicat liberalul Bogdan Olteanu, la Antena3.

Miron Mitrea a declarat ca sunt ipocriti cei care spun ca nu vor la guvernare pentru ca asta este telul oricarui partid, pentru ca altfel nici nu exista.

"Toata lumea vrea la putere. Mie mi se spunea tot timpul 'nu mai spune ca vrem la guvernare'. Ba da! (...) Orice alianta este probabila, dar cea mai posibila va fi dupa alegeri cu liberalii. Nu fac parte din politicienii care inchid usi, nicio alianta nu poate fi negociata in mod serios decat dupa rezultatul alegerilor", a spus Mitrea.

El a mai explicat ca planul PSD este ca, fie sa guverneze singuri, lucru "foarte complicat", fie sa obtina majoritate si sa poata sa conduca negocierile in vederea formarii guvernului.

"Nimeni nu poate sa spuna ca acum intram in campannie si eu stiu sigur ca PSD-ul va castiga alegerile. Prima noastra tinta ar fi daca am putea face un guvern singuri. Este posibil, dar foarte complicat, foarte complicat. Greu de atins si recuoastem acest lucru. Si al doilea ar fi ca noi sa conducem negocierile, neexcluzand deloc o alianta cu PD-L-ul", a explicat social-democratul.

In cartea de istorie nu ramane nicio suspendare

Cat despre candidatura lui Traian Basescu pentru un al doilea mandat la presedintie, daca Mitrea a fost mai rezervat si a spus ca este dreptul sau, Olteanu e de parere ca actualul sef al statului nu va fi reales.

"Din primul mandat nu au rezultat niste realizari. (...) Dupa 2007 nu a existat o viziune post aderare pe care presedintele Romaniei, ca lider al natiunii, sa le impuna. In cartea de istorie nu ramane niciun referendum, nicio suspendare, niciun fel de declaratii suculente. Experienta noastra spune ca in Romania nu a reusit nimeni sa obtina un nou mandat unul dupa altul, nici macar Ion Iliescu", a spus Olteanu.

Alexandra Sandru

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#Miron Mitrea, #Bogdan Olteanu, #alianta, #PSD, #PNL, #PDL, #Traian Basescu , #PDL