Puiu Hasotti: Sunt dispus sa votez orice Guvern propus de Basescu

Marti, 08 Decembrie 2009, ora 15:21
2845 citiri
Puiu Hasotti: Sunt dispus sa votez orice Guvern propus de Basescu
foto: Realitatea TV

Vicepresedintele PNL, Puiu Hasotti, a declarat, marti, ca ar fi dispus sa voteze investirea oricarui Guvern propus de presedintele Traian Basescu, fara sa sprijine neaparat PD-L sau sa intre alaturi de democrat-liberali la guvernare.

"Romania are nevoie de un Guvern si rapid, pentru Legea Bugetului si alte legi importante. (...)As fi dispus sa dau votul meu in Parlament oricarui Guvern propus de presedintele Traian Basescu", a declarat Puiu Hasotti, precizand insa ca vorbeste doar in nume personal, referindu-se la investirea urgenta a unui Guvern si nu la intrarea la guvernare alaturi de PD-L.

Liderul PNL a mai spus ca ar prefera ca "PNL sa se manifeste in Opozitie, ca partid de dreapta, fara nicio legatura cu PSD", admitand totusi ca "in teritoriu ar fi oameni tentati sa intre la guvernare".

"Daca ni s-ar oferi functia de prim ministru as putea sa ma gandesc la o formula de guvernare", a mai declarat Hasotti, precizand insa ca nu mizeaza pe aceasta varianta, pe care nu o considera viabila.

Vicepresedintele PNL spune ca nu a fost deranjat de faptul ca Traian Basescu l-a sunat pe Calin Popescu Tariceanu pentru a-i propune o noua alianta de guvernare, precizanad insa ca Basescu ar fi trebuit sa-l sune pe presedintele PNL pentru o asemenea propunere.

"Daca eram in locul lui Tariceanu, nu raspundeam la telefon", a mai spus liberalul.

Hasotti a mai afirmat ca subiectul intrarii la guvernare al PNL alaturi de PD-L ar putea fi transat curand in sedinta Consiliului National al Partidului Liberal.

Ulterior, un alt penelist, Dan Radu Rusanu, a spus ca, in cazul in care PNL ar intra la guvernare, nu vrea sa faca numai un act de complezenta. "In condtiile in care PD-L are o majoritate in Parlament, inseamna ca noi facem numai un act de complezenta acolo, fara a decide actul de guvernare. De aceea am solicitat postul de prim ministru pentru a asigura un echilibru", a declarat liberalul.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#guvernare PNL PDL, #Puiu Hasoti guvern Basescu , #PDL