Reactii politice dupa discursul lui Basescu din Parlament (Video)

Miercuri, 24 Septembrie 2008, ora 11:26
2845 citiri
Reactii politice dupa discursul lui Basescu din Parlament (Video)

Liderii partidelor parlamentare au comentat, miercuri, mesajul presedintelui Traian Basescu, rostit in fata camerelor reunite ale Legislativului.

Vasile Blaga: Numai cand vorbeste presedintele, unele lucruri sunt luate in serios

Senatorul Vasile Blaga, secretar general al PD-L, a apreciat ca "mai mult decat corecta" declaratia presedintelui Traian Basescu, de miercuri din Parlament, ca "isi doreste un Guvern cu care sa duca Romania pe drumul cel bun".

Blaga a declarat dupa discursul sefului statului sustinut in fata parlamentarilor ca mesajul lui Traian Basescu a fost "documentat si binevenit", pentru ca "numai atunci cand presedintele se sesizeaza asupra unor aspecte, acele lucruri sunt luate in serios".

Intrebat ce Executiv ar putea fi pe placul presedintelui, dupa alegerile din 30 noiembrie, Vasile Blaga a spus ca "Guvernul va rezulta ca vointa a poporului" si ca "presedintele a fost mai mult decat corect sustinand ca isi doreste un Guvern cu care sa duca Romania pe drumul cel bun".

Bogdan Olteanu: Parerile despre presedinte nu sunt prevazute de Constitutie

Deputatul liberal Bogdan Olteanu, presedinte al Camerei Deputatilor, a declarat, dupa discursul presedintelui, ca "parerile despre mesajul sefului statului nu sunt prevazute de Constitutie", el justificand astfel ca orice analiza critica este compatibila cu respectul fata de functia suprema in stat.

Olteanu a mai spus ca parlamentarii au luat act de mesaj, dar ca fiecare isi va propune propria strategie politica si electorala, inclusiv liberalii.

Bogdan Olteanu a mai apreciat ca presedintele Traian Basescu a fost tratat cu toata consideratia, miercuri, in Parlament:

"Toate grupurile parlamentare au fost prezente, ceea ce nu s-a mai intamplat de doi ani, nu au fost manifestari neparlamentare, nepolitice, a fost o manifestare normala a relatiei dintre presedinte si Parlament".

Mircea Geoana: Aplauzele PD-L de la final au fost ironice

"Presedintele a incercat sa se distanteze de partidul pe care il conduce. Intr-un fel, asta a insemnat recunoasterea propriului esec. Cand starea natiunii este proasta, inseamna ca si conducerea este proasta", a comentat Mircea Geoana, discursul lui Traian Basescu.

Presedintele PSD a criticat guvernarea de dreapta, care in patru ani nu a facut decat sa agraveze situatia romanilor, dar s-a declarat multumit ca, cel putin, presedintele a avut puterea sa-si asume faptele.

In ceea ce priveste pozitia lui Traian Basescu in timpul discursului, Geoana este de parere ca acesta a fost sfatuit de consilieri sa fie echilibrat si echidistant.

"Presedintele a inteles ca romanii s-au saturat de scandal, asa ca a adoptat un stil echilibrat si echidistant, sfatuit probabil de consilieri. Peisajul a fost unul apocaliptic, insa discursul sau este important, dincolo de orice motiv politic", a adaugat liderul PSD.

Mircea Geoana s-a aratat dezamagit ca premierul Calin Popescu Tariceanu nu s-a aflat in sala, ca sa asculte discursul presedintelui.

"Mi-ar fi placut sa vad reactia domnului Tariceanu. Oricum, aplauzele PD-L de la la final au fost ironice, pentru ca discursul sau a fost dincolo de orice patima a competitiei", a conchis Geoana.

Lucian Bolcas: Traian Basescu a confirmat pozitia PRM despre colegiile uninominale

Vicepresedintele executiv al PRM, Lucian Bolcas, a declarat ca aprecierile presedintelui Traian Basescu legate de hotararea de trasare a colegiilor uninominale, despre care seful statului a spus ca "pare a nu respecta rigorile legii", confirma pozitia PRM.

"Trebuie sa-mi exprim bucuria ca presedintele a sesizat, ce-i drept intr-o singura fraza, marile ilegalitati ale trasarii colegiilor uninominale. Daca si la acest nivel s-a ajuns, eu cred ca am facut o treaba buna contestand in instanta aceste ilegalitati", a declarat Bolcas.

Gyorgy Frunda: Presedintele si-a asigurat o portita de a refuza un anume premier

Senatorul UDMR, Gyorgy Frunda, a declarat miercuri, pentru NewsIn, ca prin referirea la conlucrarea cu orice Guvern care nu este dependent de o oligarhie, Traian Basescu si-a asigurat "o portita" de a putea refuza un anumit premier sau de a-l numi pe altul.

"Spusele presedintelui sunt in regula, dar sunt o portita de iesire pentru a refuza sau nu un anumit premier, un anumit Guvern", a mentionat Frunda.

Liderul UDMR a precizat ca nu a interpretat afirmatiile lui Traian Basescu ca o referire explicita sau o preferinta pentru PD-L, ci doar ca o punctare a declaratiilor anterioare, cum ar fi cea de refuz a posibilitatii numirii presedintelui PSD, Mircea Geoana, drept premier.

Frunda a mai spus ca este important ca presedintele sa respecte Constitutia si sa numeasca un prim-ministru care sa poata forma un Guvern.

Presedintele Traian Basescu s-a adresat, miercuri, parlamentarilor reuniti in plen, cu un mesaj pe teme de politica interna.

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Blaga, #PDL, #Basescu, #PNL, #PSD, #Geoana, #Olteanu, #UDMR, #PRM , #PDL