Salvati de Basescu, dar morti dupa PD-L (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 21 Februarie 2011, ora 19:28
3228 citiri
Salvati de Basescu, dar morti dupa PD-L (Opinii)
Foto: oldcotidianul.ro

Exista o betie a declaratiilor din partea guvernantilor, direct proportionala cu disperarea pierderii increderii electoratului, potrivit carora "gata, e rezolvata problema, am trecut hopul, de acum de indreptam spre noile culmi ale progresului".

De la Boc la Basescu si invers, prin fiecare membru al partidului democrat liberal, cu mic cu mare, toti ne urla in timpane furiosi si bucurosi in acelasi timp ca au salvat Romania de la faliment.

Un faliment spre care, desigur, ne impinsesera de la bun inceput, cu buna stiinta, ceilalti. Nici nu mai conteaza cine, dar nu ei. Democrat liberalii sunt eroii, salvatorii, cei care si-au sacrificat viata si cariera pentru binele poporului, si care isi accepta soarta linistiti si impacati - au facut tot ce a trebuit, asa cum doar ei ar fi putut, pentru a ne izbavi.

Tot ce nu au reusit sa faca, ce au gresit sau au facut prost are o singura scuza - ceilalti. Intotdeauna ceilalti nu i-au lasat.

Chiar si asa, echipa lui Basescu - Boc a reusit sa ne treaca criza si sa ne pregateasca pentru marea crestere. Salariile au crescut, pensiile si ele au inceput sa devina europene, iar preturile tot scad de la luna la luna.

Nu mai conteaza nici ca Traian Basescu, in calitatea sa de presedinte, se razboieste pe viata si pe moarte cu gruparile din interiorul partidului sau de suflet, ca recunoaste a se amesteca impotriva Constitutiei in viata interna din PD-L si ca razboiul pentru cucerirea lui trece in plan secund lupta cu sistemul ticalosit, care sugruma tot mai mult tara.

Nimic nu mai conteaza, din moment ce PD-L si-a dus la bun sfarsit mandatul, a salvat tara si a readus cresterea economica. De acum e liber la bataia pe mortul viu, pe trupul caruia se sprijina Guvernul Boc.

In nebunia eternei camapanii electorale din interiorul si exteriorul partidului democrat liberal, toti pedelistii au uitat de popor. Desi stau cu el in gura zi de zi, minut de minut, primesc mesaje pe telefoane in timp ce combat din platouri, cu scopul precis de a nu uita cumva de el, tocmai asta uita ei in fiecare clipa a existentei lor.

Altfel nimic nu ar putea explica aroganta, tupeul si puterea inimaginabila cu care democrat-liberalii isi trateaza propriul popor. Exista o singura realitate, astazi, in Romania, iar aceasta este o nemultumire profunda, o durere apasata de neinteles si o singura dorinta - aceea de a evada de aici.

Tineri sau nu tocmai, un procent infiorator de romani nu viseaza decat sa puna capat prabusirii continue in care se afunda pe zi ce trece.

Facandu-se ca nu aud, nu vad si nu simt nimic din tot acest chin, la a carui dimensiune nationala au contribuit din plin, membrii partidului democrat-liberal, mai mult decat toti ceilalti reprezentanti ai Puterii, aleg clipa de clipa sa se prefaca ca vad o alta realitate, o alta tara si un alt prezent. Drogati si imbatati cu versurile invatate pe de rost, ei au uitat unde si alaturi de cine traiesc.

Din confesiunile lui Traian Basescu, facute in interiorul PD-L, pare ca doar presedintele este constient de aceasta uriasa prapastie. In realitate, toti o stiu prea bine. Se prea poate ca zecile de miliarde de euro imprumutate de la FMI sa fi estompat prabusirea. Pentru moment. Ei numesc asta succes. Majoritatea romanilor traiesc o adancire continua a mizeriei si saraciei.

Daca asta este reforma, daca asa ne modernizam, daca succesul iesirii din criza inseamna pur si simplu epurarea "pe cale naturala" a romanilor, atunci da, putem sa ne iluzionam cu totii ca Traian Basescu ne-a salvat, si asa am ajuns cu totii morti dupa PD-L...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu presedinte Romania, #Emil Boc premier, #Partidul Democrat Liberal PD L, #criza economica , #PDL
Comentarii
Poza crin-geoana
crin-geoana
rank 5
iarasi leca?;( locul tau pe ziare com era sus in dreapta, ce cauti in stanga sa ma faci sa-ti dau un click?
Poza conti
conti
rank 5
Democrat liberalii sunt eroii, salvatorii, cei care si-au sacrificat viata si cariera pentru binele poporului