Sedinta tensionata a Coalitiei

Luni, 11 Mai 2009, ora 10:03
2416 citiri
Sedinta tensionata a Coalitiei

Liderii PD-L si cei ai PSD au venit, luni dimineata, la Palatul Victoria pentru a participa la sedinta comuna a Coalitiei. Aceasta se anunta destul de tensionata, daca tinem cont de declaratiile facute in ultima perioada atat de social-democrati cat si de democrat-liberali.

Astfel, Vasile Blaga i-a transmis lui Mircea Geoana sa plece chiar astazi de la guvernare daca nu e multumit de parteneri.

"Daca lui Geoana nu ii convine guvernarea, il rog ca, luni, sa paraseasca guvernarea. Dar va asigur ca nu o va face. Ce va face PSD cu Mircea Geoana, si e clar ce va face... Il vor rejecta cum le sta in caracter sa isi dea oamenii afara unul cate unul", a declarat Blaga.

Totodata, surse din PSD au declarat pentru Evenimentul Zilei ca Mircea Geoana se gandea la scoaterea din Guvern a lui Cristian Diaconescu, ministrul de Externe, si a Ecaterinei Andronescu, ministrul Educatiei.

Diaconescu s-ar fi facut vinovat de o atitudine moale in cazul "Moldova", dar si de "scurgerea" in presa a unui document al diplomatiei austriece.

In ce o priveste pe Ecaterina Andronescu, Marian Vanghelie a vrut sa o schimbe pentru ca nu si-ar fi platit cotizatia la partid si pentru o colaborare prea stransa si exclusiv cu secretarul de stat Mihnea Costoiu.

Insa, atat democrat liberalii cat si social democratii resping ideea unei remanieri si spun ca lucrurile in coalitie merg foarte bine.

Boc: Adversarul nostru e criza

Astfel, inaintea sedintei coalitiei, premierul Emil Boc a declarat ca principalul adversar al PD-L este criza si ca nu s-a vorbit de nicio remaniere.

"Adversarul nostru principal este criza si batalia noastra principala este pentru pastrarea locurilor de munca", a declarat premierul Emil Boc.

La randul sau, ministrul delegat in relatia cu Parlamentul, Victor Ponta, a declarat ca in cadrul sedintei coalitiei nu se va discuta despre o posibila remaniere, precizand ca zvonurile nu trebuie luate in seama.

"Nu trebuie sa va luati dupa zvonuri, trebuie sa facem treaba", a declarat Victor Ponta.

Social democratul a spus ca niciun ministru PSD nu a facut declaratii impotriva presedintelui Traian Basescu sau a premierului Emil Boc.

"Aceasta este o batalie politica, intre candidatii la presedintie. Insa ministrii trebuie sa isi vada de treaba. Exista o intelegere, nescrisa, de a ne respecta reciproc", a mai spus Victor Ponta.

Intrebat de jurnalisti ce parere are despre declaratia lui Vasile Blaga care le-a spus social democratilor "Daca nu va convine sa plecati la guvernare", Ponta a spus ca nu o ia in serios.

Ponta a respins si acuzatiile aduse ministrului IMM-urilor despre care s-a spus ca ar fi criticat impozitul forfetar.

Stolojan: Si ai nostri fac remarci!

Democrat liberalul Theodor Stolojan a declarat ca Guvernul trebuie sa isi faca treaba in continuare si ca in sedinta de luni nu va fi luata in discutie o remaniere.

In ceea ce priveste declaratiile facute de unii lideri PSD impotriva PD-L, Stolojan a spus ca si democrat liberalii i-au atacat pe social democrati.

"Si ai nostri fac remarci. La lansarea candidatilor pentru europarlamentare si noi am avut cateva cuvinte impotriva celor de la PSD. La guvernare suntem parteneri, insa in campanie suntem adversari", a declarat Stolojan.

Blaga s-a sucit

Si Vasile Blaga a respins, luni, ideea unei posibile remanieri si a precizat ca PD-L doreste sa aiba o colaborare cat mai buna cu PSD in Guvern si Coalitie.

De asemenea, social democratul Liviu Dragnea a spus ca nu s-a vorbit de nicio remaniere, iar declaratiile facute in ultima vreme de PD-L si de PSD sunt declaratii de campanie care nu trebuie luate in seama.

Potrivit lui Dragnea, sunt lucruri mult mai importante de discutat. El a tinut sa precizeze ca in cadrul coalitiei nu au fost tensiuni si nu vor fi nici de acum inainte.

Presedintele organizatiei PSD Bucuresti, Marian Vanghelie a declarat ca el crede ca Blaga a glumit cand a declarat ca social democratii se pot retrage de la guvernare daca nu le convine pozitia in care se afla.

Totodata, el a tinut sa precizeze ca PSD nu a atacat Guvernul. "Noi nu am atacat Guvernul pentru ca este vorba de stabilitatea Romaniei si este mult mai important acest lucru", a declarat Vanghelie.

In ceea ce priveste zvonul potrivit caruia Vanghelie doreste scoaterea ministrului Educatiei, Ecaterina Anronescu, din Guvern, social democratul a spus ca este vorba despre o gluma si ca Andronescu are toata sustinerea PSD.

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#sedinta coalitie, #PSD PDL, #Ponta Boc Dragnea , #PDL