Videanu: PNL si PSD uita ca Basescu este aproape de PD-L

Joi, 28 August 2008, ora 14:29
1510 citiri
Videanu: PNL si PSD uita ca Basescu este aproape de PD-L

PNL si PSD incearca sa acrediteze ideea ca vor forma viitorul guvern, uitand ca presedintele Traian Basescu, cel care desemneaza premierul, este "mult mai aproape" de PD-L decat de celelalte partide, le-a spus, joi, prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu tinerilor democrat-liberali.

"PNL-ul si PSD-ul incearca sa acrediteze ideea ca ei vor fi cei care vor forma viitorul Guvern. Dragi prieteni nu-l vor forma din simplu motiv ca noi suntem principala formatiune politica din Romania si un lucru constitutional pe care il stie toata lumea, Presedintele Romaniei este mult mai aproape de PD-L decat oricare alta formatiune politica din Romania, lucru pe care ei il neglijeaza si incearca sa acrediteze aceasta idee. Prin urmare nu depinde decat de noi sa ajungem la guvernare in toamna" a comentat Adriean Videanu.

Prim-vicepresedintele PD-L a criticat si oferta electorala a PSD, sustinand ca nu are niciun suport, fiindca pentru a atinge tintele prevazute, bugetul de stat ar trebui suplimentat cu 49 miliarde euro.

Iorgulescu exclude o noua rocada Basescu-Stolojan, cu seful statului in rolul de premier

Liderul PNL Adrian Iorgulescu a declarat joi ca nu este exclusa varianta unei noi rocade intre Traian Basescu si Theodor Stolojan, de data aceasta cu seful statului in rolul de premier, dar a adaugat ca acest lucru este o "supozitie" a sa facuta intr-un moment de "intuitie politica".

"Venind incoace, ma gandeam, ca, in 2004, cuplul Basescu-Stolojan a apelat la acel moment pe care toti ni-l aducem aminte, cu presedintele plangand pe umarul mai mult sau mai putin bolnav al prietenului Stolo, spunandu-i: "Dragul meu Stolo, asta e! Du-te, fa-te tu sanatos!. Eu ma fac presedinte!". Ceea ce s-a intamplat.

Ma gandeam daca istoria nu s-ar putea repeta, daca nu cumva, poate, vazand ca nu exista solutii pentru postul de premier in PD, presedintele nu s-ar putea gandi, luati-o ca un scenariu, sa vina din nou sa spuna - Dragul meu Stolo, nu poti sa fii premier, pentru ca, Doamne fereste, nu te simti bine. Da-te tu deoparte ca vin eu si du-te tu poate in locul meu, peste un an, presedinte", si-a prezentat Iorgulescu teoria.

In opinia liderului PNL, democrat-liberalii, dar si presedintele "reflecteaza destul de serios la un scenariu care sa fie copia inversata a momentului decembrie 2004". Iorgulescu a explicat ca, daca acestia "nu vor reusi o lovitura de imagine, o schimbare de scenariu", nici PD-L nu are sanse sa mai ajunga la guvernare, "asa cum isi doreste presedintele", nici Traian Basescu "nu va mai avea sanse sa-si reinnoiasca mandatul de presedinte".

Iorgulescu a mai comentat ca romanii nu vor mai fi pentru a doua oara "permeabili" la o astfel de rocada, reiterand ca afirmatiile sale sunt o "supozitie" facuta "intr-un moment de intuitie politica".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#Adriean Videanu, #PDL, #PSD, #PNL, #guvernare, #Traian Basescu , #PDL