Basescu, despre Guvernul Orban: Imi da la limita, cu tendinta spre nu trece. Dar nu o sa-i mai spun Sica Mandolina

Sambata, 26 Octombrie 2019, ora 09:15
11036 citiri
Basescu, despre Guvernul Orban: Imi da la limita, cu tendinta spre nu trece. Dar nu o sa-i mai spun Sica Mandolina
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu sustine ca investirea unui guvern PNL, la prima prezentare in Parlament, este "la limita". In schimb, despre Ludovic Orban Basescu si-a schimbat parerea in bine si nu ii mai spune "Sica Mandolina".

Intrebat vineri, intr-o emisiune la TVR, care sunt sansele Guvernului Orban de a fi investit, Traian Basescu sustine ca totul depinde de atitudinea Pro Romania, partidul condus de Victor Ponta.

El spune ca electoratul Pro Romania, care este electoratul PSD, "nu l-ar ierta niciodata sa puna un guvern liberal".

Basescu crede ca PSD poate intra "intr-un joc de sah" in care sa voteze Guvernul, moment in care ar lasa celelalte formatiuni politice "neimportante".

"Imi da la limita, cu tendinta spre nu trece primul guvern", concluzioneaza Traian Basescu, citat de News.ro.

Acesta considera ca motiunea de cenzura "nu a fost cel mai fericit calcul, ci au valorificat o oportunitate", adaugand ca, in opinia sa, cea mai buna optiune ar fi fost angajarea caderii Guvernului dupa alegerile prezidentiale.

"Nu o sa-i mai spun Sica Mandolina, ci Ludovic Orban"

Pe de alta parte, fostul presedinte a inceput sa aiba incredere in Ludovic Orban datorita acuratetii predictiei privind numarul de voturi cu care va fi adoptata motiunea de cenzura.

"Eu am fost oarecum sceptic cand spunea Orban - am 237 de voturi - si a avut 238. Nu ii fac un compliment lui Orban, pe care l-am avut viceprimar, nu am avut o relatie fericita, insa nici ostila. Insa exactitatea cu care a stiut sa spuna cifra care va fi la motiune a fost impresionanta.

Nu o sa-i mai spun Sica Mandolina de acum, ii spun Ludovic Orban. A avut o predictie foarte exacta, la un vot diferenta", a declarat Traian Basescu, vineri seara, la Digi24.

Afirmatiile lui Basescu sunt o reactie la faptul ca Ludovic Orban a spus ca are o strategie pentru investirea guvernului sau.

"Va trebui sa am o oarecare incredere cand spune ca va rezolva preblema (investirii noului guvern - n.red.). Singura varianta e sa-i aduca inapoi pe Ponta, pe... Tariceanu vine, dar isi mai plimba fizicul de manechin, Tariceanu vine cum este chemat, ca asta e soarta lui. Primeste functii", a precizat Basescu, citat de Mediafax.

Amintim ca dupa negocierile din aceasta saptamana ale premierului desemnat cu partidele din Parlament, cu exceptia PSD, Calin Popescu Tariceanu (ALDE) si Kelemen Hunor (UDMR) au parut multumiti si increzatori, dupa ce au primit asigurari ca se va semna un acord scris in care conditiile lor vor fi respectate.

In schimb, Eugen Tomac (PMP) s-a aratat contrariat ca partidul sau nu a mai fost cooptat la guvernare, iar Dan Barna (USR) a venit cu o serie de obiective ferme, legate de justitie, economie sau mediu si a spus ca s-a batut palma cu viitorul premier.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Basescu Orban guvern Sica Mandolina , #PMP