Basescu isi inghite creatia. Cum arata noua politica

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 13 Iulie 2016, ora 07:18
6000 citiri
Basescu isi inghite creatia. Cum arata noua politica

Pe principiul eu te-am facut, eu te omor, Traian Basescu si-a inghitit creatia politica a celor doua mandate - fostul partid al generalului de doua ori in retragere - UNPR.

Cunoscut publicului larg drept aparatorul interesului national sau balamaua politicii romanesti, partidul doctorilor in plagiate si-a gasit obstescul sfarsit in ograda celui care i-a dat viata.

Dupa anuntarea fuziunii dintre PMP si UNPR, prin absorbtia partidului condus de V. Steriu in miscarea fostului presedinte, avem cel putin o siguranta.

In noua formula, Partidul Miscarea Populara are sanse bune sa intre in Parlament si, in functie de cat de praf vor fi cele doua partide mari pana la alegerile parlamentare din toamna, PMP poate spera chiar la un rezultat din doua cifre.

Iar Basescu prinde curaj sa viseze, din nou, ca mai are un viitor in politica si nu e doar un mort viu care se incapataneaza sa sperie poporul, trezindu-i cele mai adormite simturi si instincte.

Prin inghitirea interesului national care a mai supravietuit in defunctul UNPR, Traian Basescu a primit cadou o infrastructura si o retea la care nici nu putea visa din saraca si abandonata miscare populara.

El capata astfel o portavoce impreuna cu garantia ca mesajele-i vor patrunde in media mainstream mai usor, de unde se vor disemina cu o forta mai mare decat au facut-o pana acum.

Discursul din ultima vreme al lui Traian Basescu se potriveste ca turnat pe programul si ideile trambitate de UNPR interesului national.

Va fi interesant de urmarit cat de tare va apasa Traian Basescu pedala pe care a tot exersat-o mai cu seama de cand a parasit Cotroceniul, incercand sa isi asume rolul de aparator al poporului si neamului, promotor al unui nationalism care cucereste in trepte Europa.

O posibila renastere a PMP umflat cu steroizii interesului national ar anihila din fasa sansele unui USR al lui Nicusor Dan, ceea ce ar inseamna sfarsitul oficial al oricarei reformari a clasei politice, din moment ce distrugatorul ei, cel putin la nivel simbolic, ar reveni in centrul ei ca factor de decizie si influenta.

Cred ca liberalii ar trebui sa se simta primii amenintati direct de noul PMP, care pare din prima zi cel putin mai unit si coerent decat PNL-ul lui Blaga si Gorghiu dupa doi ani si jumatate de fuziune ratata.

Dar nici PSD nu are motive de bucurie. Si nu pentru ca a pierdut un partid pentru a carui structura din teritoriu s-a batut cu PNL pana in ultima clipa. Ci pentru ca, in eventualitatea in care partidul lui Basescu va obtine in toamna un scor mai bun decat se poate anticipa acum, PMP ar putea inclina balanta in formarea viitoarei majoritati parlamentara & guvernamentala. Caz in care nici PSD nu reprezinta prima optiune de alianta pentru PMP.

Traian Basescu poate sa viseze cu ochii deschisi ca va numi din nou ministri in Guvern si ca va face si desface. Pe Klaus Iohannis ar putea chiar sa-l ajute si sa-l salveze un atare parteneriat, dar ce intoarcere in timp s-ar dovedi un astfel de cosmar cu deja vu-uri in cascada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#PMP fuziune UNPR , #PMP