Basescu - premierul de care are nevoie Romania

Publicitate electorala
Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 13:49
72110 citiri
Basescu - premierul de care are nevoie Romania

(P) Pe 11 decembrie romanii sunt asteptati la urne pentru a decide cum va arata viitorul lor pentru urmatorii patru ani. Dupa guvernarea nerealista de trei ani a guvernului Ponta, in care kilometrii de autostrada au ramas desenati pe hartie, iar locurile de munca promise sunt doar niste grafice frumos desenate prin birourile din Kiseleff, a urmat o guvernare dezamagitoare a guvernului tehnocrat condus de Dacian Ciolos.

Ezitare in actul de guvernare, 11 ministri schimbati, acuzatii de plagiat, abuzul de ordonante de urgenta, crizele din sanatate (criza bebelusilor infestati cu bacteria E-coli, criza infectiilor nosocomiale), scandalul plagiatelor, plati intarziate in agricultura, toate acestea reprezinta bilantul experimentului numit "guvernarea tehnocrata".

Marile partide, PNL si PSD, s-au prezentat in fata electoratului cu programe de guvernare nerealiste, pline de promisiuni mincinoase si fara acoperire bugetara, mariri de pensii si de salarii pentru tot poporul, fara a indica si sursele de finantare.

Un alt element comun al celor doua partide care au alcatuit USL, cea mai toxica alianta politica post-decembrista, care prin actiunile impotriva statului de drept din vara lui 2012 au facut din Romania o tara nefrecventabila pe harta investitorilor, este lipsa unei propuneri de premier.

In aceasta campanie, atat PNL, cat si PSD au dovedit ca nu au lideri capabili sa isi asume guvernarea Romaniei.

Partidul Miscarea Populara, prin programul sau politic, a reusit sa se desprinda de minciuna specifica PNL si PSD si sa stabileasca prioritatile Romaniei.

PMP este primul si singurul partid care-si asuma si un obiectiv de tara, unirea cu Republica Moldova, si identifica cele trei mari probleme care greveaza viitorul Romaniei: natalitatea, educatia si sanatatea, fara rezolvarea carora viitorul Romaniei este greu de previzionat.

Scaderea accentuara a populatiei, in 2050 Romania va avea 16,5 milioane de locuitori, analfabetismul functional prezent la nivelul copiilor cu varsta de 15 ani, abandonul scolar care este de 19,1% si un sistem de sanatate nefunctional sunt probleme urgente pentru care Partidul Miscarea Populara propune un set de solutii realiste: declansarea unui program major de constructie de crese si gradinite, schimbarea curriculei scolare si a modului de predare, focusarea ajutoarelor sociale pentru familiile sarace catre copil, schimbarea legii sanatatii astfel incat spitalele sa fie transformate in fundatii ale statului, angajarea medicilor cu contracte pe termen limitat si stabilirea de tarife pentru operatii.

De asemenea, Partidul Miscarea Populara este singurul partid care are o propunere de premier clar asumata: Traian Basescu. Un politician cu foarte multa experienta politica, care cunoaste foarte bine legile si institutiile statului, modul in care acestea functioneaza si, mai ales, care sunt parghiile si mecanismele prin care acestea pot sa fie puse in slujba cetateanului.

Viziunea pe care premierul Basescu o propune in distribuirea cresterii economice regasite in bugetul de stat este cea "Sfintei Treimi": o treime pentru rezolvarea problemelor sociale, de la pensii mici, la indemnizatii mici care duc la abandon scolar, si la constructie de crese pentru a diminua scaderea de natalitate; o alta treime la investitii si o alta treime in educatie si sanatate.

Pe 11 decembrie Romania are o singura sansa pentru a continua procesul de modernizare, pentru dezvoltare economica, pentru o educatie si o sanatate la standarde europene, iar aceasta sansa se numeste Traian Basescu premier.

Publicitate electorala

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Traian Basescu premier, #Traian Basescu PMP , #PMP