Basescu vrea ca procurorii si judecatorii din dosarele cu achitari sa fie arestati pentru abuz in serviciu

Sambata, 14 Mai 2016, ora 11:41
6693 citiri
Basescu vrea ca procurorii si judecatorii din dosarele cu achitari sa fie arestati pentru abuz in serviciu
Foto: Arhiva/Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu sustine ca procurorii care au cerut arestarea preventiva si judecatorii care au aprobat-o pentru persoane care apoi au fost achitate "ar trebui sa fie imediat arestati pentru abuz de putere sau pentru abuz in serviciu, pentru ca au falsificat probe".

El lanseaza un atac dur impotriva "lichelelor din presa", care il acuza ca lupta impotriva justitiei, relateaza News.ro.

Basescu, atac la jurnalisti: Penibila aceasta divizie de lichele din presa

"In achitarile din dosarele DNA de anul acesta, peste 100 de oameni au fost achitati. Acestia au facut peste 3.000 zile de arest preventiv. Cred ca procurorii care au cerut arestarea preventiva pentru acesti oameni ar trebui sa fie imediat arestati pentru abuz de putere sau pentru abuz in serviciu, pentru ca au falsificat probe.

Ei trebuie arestati imediat alaturi de judecatorul care a incuviintat arestarea. Asa ar fi drept pentru ca au distrus destine si cariere pentru ca asa au vrut ei sa apara la televizor ca fiind luptatori anticoruptie", scrie Traian Basescu pe Facebook.

El sustine ca "si un criminal are dreptul la o ancheta si la un proces corect, iar pana cand un judecator il gaseste vinovat prezumtia de nevinovatie functioneaza".

"Imi pare rau, dar acesta este un principiu fundamental al statului de drept. Altfel revenim la anii 50 si judecam pe stadioane, sau mai nou prin click-uri date din fata televizorului", adauga fostul presedinte, raspunzand unor comentarii pe pagina sa de Facebook.

Traian Basescu a scris pe pagina sa de Facebook ca "justitia trebuie aparata de cei care fac injustitie in justitie".

"Daca spui ca purtarea inculpatilor cu catuse prin fata DNA-ului, cu toate televiziunile invitate pentru transmisiuni in direct, nu respecta drepturi garantate de Constitutie, dreptul la aparare, sau prezumtia de nevinovatie, divizia de lichele din presa trambiteaza la ordin, catre popor, ca esti impotriva luptei anticoruptie.

Daca indraznesti sa spui ca abuzul in serviciu este gresit si arbitrar definit in noul cod penal in conditiile in care Romania a ratificat Conventia Natiunilor Unite Impotriva Coruptiei prin L 365/2004 (vezi art. 19) si care conform Constitutiei prevaleaza, divizia de lichele din presa trambiteaza la ordin, catre popor, ca esti impotriva luptei anticoruptie.

Daca indraznesti sa ai o replica la un comunicat incorect al SRI sau la o declaratie incorecta a doamnei Kovesi, divizia de lichele din presa te va acuza la ordin ca esti impotriva luptei impotriva coruptiei", acuza fostul presedinte.

El se declara convins ca suntem intr-un moment in care justitia trebuie aparata "chiar de unii oameni care sunt parte a justitiei sau a unora care vor sa foloseasca justitia pentru a transa obiective politice sau personale".

"Si spun acest lucru cu dreptul moral pe care il am ca om politic ce s-a batut 10 ani cu o clasa politica inversunata impotriva-i, care a trecut prin doua suspendari pentru ca justitia sa progreseze", continua Basescu.

Traian Basescu mai scrie ca orice ziarist are dreptul sa-i contrazica punctele de vedere, mai ales daca din intamplare a citit Constitutia sau Legea 365/2004.

"Am putea polemiza, iar publicul si democratia ar avea de castigat. Dar cand vad o intreaga divizie de jurnalisti care la comanda si in cor ma acuza incorect, plasandu-ma in tagma celor care lupta impotriva justitiei, chiar ca imi vine sa spun public: penibila aceasta divizie de lichele din presa. Justitia trebuie aparata de cei care fac injustitie in justitie", sustine Basescu.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Traian Basescu arestati achitati, #Basescu judecatori procurori arestare, #Basescu achitare arestati, #Basescu justitie cod penal, #Basescu jurnalisti lichele , #PMP
Comentarii