Confuzie: Basescu a vorbit de Timisoara la nivel de judet

Sambata, 02 Aprilie 2016, ora 17:08
3678 citiri
Confuzie: Basescu a vorbit de Timisoara la nivel de judet
Foto: Arhiva Facebook/Traian Basescu

Fostul presedinte Traian Basescu a confundat, sambata, judetul Timis cu Timisoara, in timp ce critica faptul ca judetul a absorbit prea putine fonduri europene "in raport cu oferta pe care a avut-o".

Prezent la Timisoara la lansarea candidatilor PMP Timis la alegerile locale din 5 iunie, Traian Basescu a confundat judetul Timis cu Timisoara.

"Ma uitam in judetul Timis. Dincolo de faptul ca Timisoara este un oras emblema a Romaniei, in agricultura lucrurile nu sunt grozave. Nu sunt grozave pentru ca fermierii au fost prea putin ajutati sa absoarba fonduri europene, iar Timisoara la nivel de judet este un judet care a absorbit prea putine fonduri europene in raport cu oferta pe care a avut-o.

Romania da inapoi 7 miliarde de euro din banii repartizati in exercitiul bugetar anterior", a spus Basescu.

El a adaugat ca este de datoria administratiilor locale sa ii ajute pe fermieri sa acceseze fonduri europene.

"Si aici ma intorc la fermierul din Timis, la fermierul din toata tara. Administratiile locale trebuie sa ii ajute. Ei au posibilitatea sa se doteze cu masini, sa construiasca depozite, fie ca sunt depozite frigorifice, fie ca sunt depozite de cereale, dar nu au fost sprijiniti, au fost lasati la mana consultantilor, adesea veniti de la Bucuresti si astazi constatam o absorbtie foarte scazuta a fondurilor europene, inclusiv in judetul Timis si o lipsa acuta de mijloace necesare valorificarii potentialului la nivel de judet.

De aceea, cred ca aceia dintre noi care vor castiga functii de primar si consilieri in judetul Timis trebuie aiba ca principal obiectiv crearea unei unitati care sa ii ajute pe fermieri sa isi faca proiectele, sa obtina banii pentru dezvoltarea afacerilor lor", a subliniat Basescu.

El a dat propriul sau exemplu, spunand ca familia sa traieste din agricultura.

"Si o spun ca un om care stie ca din agricultura se poate castiga. Familia mea, prin Ioana, este proprietara de teren in judetul Calarasi. Si in mod cert agricultura poate asigura resurse acelora care o fac profesionist, si, in acelasi timp, poate asigura locuri de munca", a explicat Basescu.

Directiva de campanie de la Basescu: Fara promisiuni fanteziste

Presedintele PMP, Traian Basescu, s-a aflat, sambata, la Filarmonica Banatul din Timisoara, unde a avut loc lansarea oficiala a candidatilor filialei Timis la alegerile locale din 5 iunie.

De la Timisoara, Basescu a plecat la Resita, unde a participat la un eveniment similar (foto).

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Basescu Timisoara judet , #PMP