Un pensionar scrasnit

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 11 Iunie 2016, ora 12:13
12451 citiri
Un pensionar scrasnit

A fost adorat si urat cu sete. A fost temut, Jupanul, stapanul tuturor inelelor vreme de aproape 10 ani. Si ma uitam la Traian Basescu dupa aceste alegeri. O umbra. Am vazut doar un pensionar scrasnit care arunca cu venin in admiratia "sectei" sale politice extaziate.

Nu definesc in felul acesta PMP cu vreo dorinta perversa de a insulta partidul sau electoratul lui. Il numesc asa pentru ca e construit strict in jurul unui lider zeificat, de la care toti asteapta si mantuire, si glorie, care decide demiurgic si care pedepseste precum mana divina. De altel, termenul mi-a fost spus cu tristete si realism din chiar interiorul partidului, dupa aceste alegeri.

Doar ca puterea zeului in viata reala s-a vazut - 4,27%. Scor mai slab decat cele pe care partidul le avea sub conducerea Elenei Udrea, ca sa fim cinstiti.

Traian Basescu nu mai are tractiune, pentru ca nu mai are credibilitate si nu mai are credibilitate pentru ca si-a pierdut identitatea. Si asta i se trage de la rebranduirea anti-justitie, anti-DNA de la finalul mandatului si mai ales de dupa "indosarierea" Elenei Udrea si a Alinei Bica.

Noua postura de luptator impotriva guantanamizarii, care vitupereaza pe alocuri isteric impotriva justitiei, impotriva unor personalitati emblematice ale acesteia, intoarcerea furibunda impotriva Laurei Codrura Kovesi, a Liviei Stanciu cu discurs de tip antenist, inregimentarea alaturi de Ghita si Ponta, la televiziunile lor, cu mesajele lor, l-au indepartat pe Traian Basescu iremediabil de fostul lui electorat care l-a sustinut in primul rand pentru mesajul si actiunile pro-justitie si anticoruptie.

Unde mai pui ca dl Basescu pare acum si un antiamerican convins, care il balacareste pe ambasadorul SUA in termeni cea nu ma indoiesc ca l-ar ferici inclusiv pe rapostatul Vadim Tudor.

Noul Traian Basescu nu are cum sa mai fie un reper pentru electoratul fostului presedinte, ci doar o jenanta umbra a unui trecut glorios.

In acealasi timp insa Traian Basescu nu are cum sa capteze cu adevarat electoratul antijustitie. Pentru el exista alte biserici. Acest electorat nu va uita niciodata ura care i-a purtat-o presedintelui si nici insultele acestuia. Pentru el Traian Basescu nu va fi niciodata votabil, ci doar util pentru ca livreaza niste argumente imptoriva dusmanului clasic - justitia.

Deci a pierdut un electorat, altul nu mai poate castiga si a ramas cantonat in zona pragului electoral, la limita, dependent de orice adiere de vant cae il poate impinge intr-o parte sau alta.

L-am vazut saptamana aceasta aruncand flacari obosite de la Romania TV, noua sa sufragerie oferita de noii sai prieteni, cel putin oficial noi. Spunea ca votul de duminica a sanctionat anticoruptia. Daca era asa, PMP si ALDE nu se tarau pe prag sau chiar pe sub el, ci spargeau norii. Votul a sanctionat lipsa de oferta si din aceasta lipsa a facut parte si partidul domniei sale.

Eu nu ma indoiesc ca dl Basescu are in propriul rucsac nu doar pietre, ci si multa munitie. Nu ma indoiesc ca si-a pregatit cu grija exit-ul din mandat stiind cat de multi ii vor vrea pielea.

Deci supravietuirea personala sunt convinsa ca ii este asigurata. A si lasat sa se intelega de cateva ori ca nu ar fi deloc bine sa fie pus in situatia limtia de a vorbi tot ce stie.

Dar din punct de vedere politic cred ca s-a terminat si e pacat pentru ca intr-adevar dupa atatia ani in varful statului, experienta si expertiza domniei sale ar fi fost utile Romaniei. Daca ar fi vrut sa le foloseasca pentru Romania. Dar de pe trepetele unui partid de lift ne vorbeste un pensionar scrasnit care nu poate admite ca timpul lui a expirat fara gloria reala pe care putea sa o aiba fara foarfeca Dalilei.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Traian Basescu PMP alegeri locale, #rezultat alegeri locale PMP, #Basescu atac DNA Kovesi justitie , #PMP